Menu
Kulturpolitisk talsperson i SV Freddy André Øvstegård er glad for at krisepakken på 900 millioner kroner kommer, men mener samtidig den er for liten og kommer for sent. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Kulturpolitisk talsperson i SV om krisepakken: – For lite og for sent

Kulturpolitisk talsperson i SV Freddy André Øvstegård er glad for at krisepakken på 900 millioner kroner kommer, men mener samtidig den er for liten og for sen.

Av NTB | 18.03.2020 13:16:41

Politikk: – Endelig kommer en pakke. Kulturlivet, frivilligheten og idretten står på kanten av stupet, det haster. Men pakka er for liten og kommer for sent, sier Øvstegård til NTB.

Det forteller han et par timer etter at regjeringen la fram en krisepakke på 900 millioner kroner til kulturlivet, idretten og frivilligheten.

Ordningen er ment å kompensere for bortfall av inntekter fra billettsalg og deltakeravgifter, samt merutgifter som følge av at arrangementer må avlyses eller utsettes på grunn av koronaviruset.

– Det er synd at regjeringen droppet det gode samarbeidet med opposisjonen på Stortinget og i stedet kjørte solo med Frp. Nå blir det heldigvis forhandlinger om pakka, da må den forsterkes og forbedres.

Øvstegård peker på flere mangler ved pakken:

– Størrelsen, at den ikke gjelder hele verdikjeden og oppdragstakerne. Og at den kun gjelder private virksomheter, for å nevne noe.

(©NTB)

Flere nyheter: