Menu
Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) Foto: Terje Bendiksby / NTB

Kulturministeren støtter Skiforbundet – russiske utøvere ønskes ikke i Norge

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) støtter Norges Skiforbunds ønske om at ingen russiske utøvere får delta i konkurranser i Norge.

Av NTB | 26.02.2022 12:19:18

Sport: Lørdag ble det klart at Skiforbundet ikke ønsker at russiske utøvere skal delta i kommende verdenscuprenn og verdensmesterskap på norsk jord.

NTB snakket med assisterende langrennssjef Michael Lamplot i FIS i forbindelse med junior- og U23-VM på Lygna. Han hadde da akkurat hørt om pressemeldingen fra NSF.

– Jeg kan bare vise til uttalelsen fra FIS-styret om at russiske utøvere har lov til å delta, sa han.

– Jeg har akkurat hørt om det, så jeg kan ikke kommentere det. Dette er definitivt noe for FIS-styret, ikke meg, å diskutere. Hvis de kommer fram til en annen avgjørelse, vil vi følge det, fortsatte han.

«Styret i Norges Skiforbund har i dag drøftet situasjonen knyttet til Russlands invasjon av Ukraina, og hvordan dette påvirker de kommende verdenscuprennene og verdensmesterskapet i Norge. Norges Skiforbunds beskjed til Russland og russiske utøvere er krystallklar; Vi ønsker ikke deres deltakelse!» var den knallharde beskjeden fra forbundet.

– Skistyret har i dag besluttet at Norges Skiforbund ikke ønsker Russlands, eller russiske utøveres deltakelse på de forestående verdenscuprennene og verdensmesterskap i Norge slik situasjonen er nå, sier skipresident Erik Røste.

– At idretten og særforbundene er autonome er et viktig prinsipp. Samtidig støtter jeg fullt og helt vedtaket som Norges Skiforbund har gjort i dag, sier Trettebergstuen til NTB.

Blant annet venter mange verdenscuprenn, samt verdensmesterskapet i skiflyging i Vikersund i mars. For tiden pågår det verdensmesterskap for juniorer i U23 på Lygna, men det er ikke kjent om vedtaket også gjelder dem.

Det skjer etter at NSF gikk hardt ut lørdag formiddag.

Kulturminister Anette Trettebergstuen stiller seg bak forbundets vedtak om å ikke ønske russiske utøvere i konkurranser i Norge.

(©NTB)