Menu
Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) ønsker å øke publikumsgrensen på kulturarrangementer. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Kulturministeren håper å kunne øke publikumstallet

Kulturministrer Anette Trettebergstuen (Ap) har bedt helsemyndighetene om å komme med en mer fleksibel løsning for å øke publikumsgrensen på arrangementer.

Av NTB | 16.01.2022 14:51:26

kultur og underholdning: – Det er mange små og store festivaler utover vinteren vi håper at kan få flere gjester, sier kulturministeren til NRK.

Torsdag oppjusterte regjeringen antallsbegrensningen fra 50 til 200, men det er ikke godt nok, mener flere i kulturlivet.

– Vi må ha en smidigere løsning hvor man ser an antall folk opp mot antall kvadratmeter og innganger, slik at flest mulig kan gå på forskjellige arrangementer, sier Trettebergstuen.

De nye tiltakene gjelder inntil videre i fire uker. Men kulturministeren håper å komme med nye antallsbegrensninger lenge før det.

– Forhåpentligvis innen en ukes tid. Det er mange små og store festivaler utover vinteren vi håper at kan få flere gjester, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: