Menu
Sprintkongen Pavel Kulizjnikov i aksjon i Vikingskipet lørdag. Både han og de andre russiske mennene har trukket seg fra lørdagens avslutning av sprint-VM. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Kulizjnikov og de andre russiske mennene trakk seg fra VM

Sprintkongen Pavel Kulizjnikov og de andre russiske mennene har trukket seg fra siste dag av sprint-VM skøyter i Vikingskipet, melder Bergensavisen.

Av NTB | 28.02.2020 22:31:30

Sport: Avisen fikk det bekreftet fredag kveld av en russisk talsperson. Russerne er ute av startlistene for søndagens løp.

Kulizjnikov har lenge vært suveren i skøytesprint. Han er tittelforsvarer i sprint-VM og har verdensrekorden både på 500 og 1000 meter, men han var langt fra vanlig form under første dag av mesterskapet i Vikingskipet og var på 3.-plass halvveis i mesterskapet.

BA får fra den russiske talspersonen opplyst at Kulizjnikov er influensasyk.

Viktor Mustakov ble nummer seks på 500 meter, men trakk seg før 1000 meter. Årsaken til det skal være en liten skade. Også Ruslan Murasjov, som var på 11.-plass etter lørdagens løp, er ute av VM.

Kulizjnikovs forfall betyr at Håvard Holmefjord Lorentzen er oppe på 5.-plass og bare 0,140 tidspoeng fra pallplassering. Lorentzen går i nest siste par på lørdagens 500 meter mot nettopp tredjeplasserte Yamato Matsui.

Tatsuya Shinhama fra Japan leder VM foran canadiske Laurent Dubreuil.

(©NTB)

Flere nyheter: