Menu
Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba da han talte til FNs hovedforsamling 23. februar. Søndag sier han at Ukraina ikke vil la seg knekke, til tross for Putins ordre om økt atomvåpenberedskap. Foto: John Minchillo / AP Photo / NTB

Kuleba: Ukraina kommer ikke til å kapitulere

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba sier landet ikke vil kapitulere. Han mener Putins ordre om økt atomvåpenberedskap er et forsøk på å legge press på Kyiv.

Av NTB | 27.02.2022 16:18:17

Politikk: – Vi ser det som et forsøk på å høyne innsatsen og sette ytterligere press på den ukrainske delegasjonen, sa Kuleba på en pressekonferanse søndag ettermiddag, ifølge VG.

Tidligere søndag ble det klart at delegasjoner fra Russland og Ukrainas skal møtes til samtaler på grensa til Hviterussland.

– Som jeg sa tidligere vil vi gå inn i disse samtalene på et enkelt grunnlag: Vi drar dit for å høre hva Russland har å si og vi vil si hva vi vil si, sier Kuleba.

– Vi vil ikke overgi oss, vi vil ikke kapitulere, vi vil ikke gi fra oss en eneste tomme av vårt territorium.

Russlands president beordret samme dag landets atomvåpen til å øke beredskapen, som følge av det spente forholdet til Nato.

– Dersom Putins ordre om å høyne beredskapen på atomvåpen er en direkte trussel om å bruke de våpnene mot Ukraina, så har jeg en veldig enkel melding; Det vil være en katastrofe for verden, men det vil ikke knekke oss, fortsetter Kuleba.

Flere nyheter: