Menu
Politiet utenfor Russlands ambassade dagen etter at Russland hadde gått til angrep på Ukraina. Foto: Heiko Junge / NTB

Krysset utenfor Russlands ambassade blir «Ukrainas plass»

Bydelsutvalget i Frogner har besluttet å døpe krysset utenfor Russlands ambassade «Ukrainas plass». Veien ambassaden ligger i endrer ikke navn.

Av NTB | 08.03.2022 18:44:42

Politikk: Bydelsutvalget sa nei til å døpe om deler av Drammensveien til Ukrainas vei, men vedtok tirsdag å gi krysset utenfor ambassaden et nytt navn, melder Aftenposten.

Det innebærer ikke en adresseendring, men omtales som en uformell tittel på krysset. Det kan bli satt opp et informasjonsskilt om at plassen har fått dette navnet, skriver Aftenposten.

Et enstemmig bydelsutvalg gikk inn for dette.

– Dette er den minst byråkratiske og mest smidige måten å gjøre det på, sier Lie.

Forslaget ble fremmet som en reaksjon på Russlands invasjon i Ukraina. MDGs gruppeleder i bydelsutvalget, Maja Karoline Rynning, kalte forslaget en «liten, om enn symbolsk, viktig handling.»

– Vi er kjempefornøyde! Det er lite internasjonal politikk vi bydelspolitikere er i befatning med, men dette er en fin og symbolsk viktig handling, sier Rynning til Avisa Oslo.

Det ville bety at 1,5 kilometer av Drammensveien – mellom Skillebekk og Skarpsno – ville fått nytt navn. Hvis dette hadde blitt vedtatt, ville adressen til den russiske ambassaden ha blitt endret.

I regelverket sies det at det bare kan gjøres om det eksisterende navnet innebærer «betydelig praktisk ulempe». Dermed ville endring av hele Drammensveien være i strid med regelverket, ifølge administrasjonen i bydelen.

Høyre og MDG ble derfor enige om bare å gi et navn til krysset.

– Dette er fantastisk. Nå får vi gjort en tydelig og klar markering, sier leder av Frogner bydelsutvalg Jens Jørgen Lie til Avisa Oslo.

Det var MDG som først foreslo at Drammensveien fra Solli Plass til Bygdøy allé burde hete Ukrainas gate.

Flere nyheter: