Menu
Simen Hegstad Krüger vant sin første femmil i Engadin søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Krüger vant sin første femmil med kanonavslutning i Sveits

Simen Hegstad Krüger sto for en kjempeavslutning og vant langrennsherrenes 50 kilometer jaktstart i fri teknikk søndag.

Av NTB | 14.03.2021 13:08:23

Sport: Det tok lang tid før det ble noe spenning, men på de siste kilometerne av femmila ble det stor dramatikk.

Johannes Høsflot Klæbo var blant flere nordmenn i front, men klarte ikke å henge med i teten da Krüger og Hans Christer Holund stakk ifra sammen med svenske Jens Burman.

Heller ikke russeren Aleksandr Bolsjunov klarte å henge med de tre i front. I spurten var Krüger sterkest, og han vant foran Holund og Burman.

Rennet i sveitsiske Engadin var den første 50-kilometeren etter den kontroversielle VM-avslutningen i Oberstdorf, der Klæbo ble disket etter hendelsen på oppløpet som førte til at staven til Aleksandr Bolsjunov brakk.

Denne gangen hadde ikke kamphanene sjanse på seieren til slutt.

Løperne gikk i et svært bedagelig tempo fra start, og et tidlig forsøk fra Aleksej Tsjervotkin på å rykke unna resten ble fort spist opp igjen. Ved første passering etter 15 kilometer var hele 58 løpere samlet i frontgruppa.

Men russiske Tsjervotkin prøvde seg igjen med rundt 20 kilometer igjen, og denne gangen klarte han å skaffe seg en nevneverdig luke. Bolsjunov la seg først i hovedfeltet og hadde ingen planer om å ta igjen sin russiske lagkamerat.

Harald Østberg Amundsen tok ansvaret for å prøve å tette luka til Tsjervotkin, som på det meste ledet med 38 sekunder, ifølge GPS-målingene.

Alle de ni norske løperne som stilte til start var med i tetgruppa da Tsjervotkin var i ferd med å bli hentet inn ved passeringen på 40 kilometer.

Med knapt fem kilometer igjen ble Tsjervotkin tatt igjen i forkant av en avslutning med tøffe motbakker i veldig krevende forhold.

Klæbo hadde ikke mye å stille opp med mot slutten, mens heller ikke Bolsjunov hadde sjanse til å følge de to nordmennene og svenske Burman i front.

Krüger kunne juble for seieren foran Holund, som sikret dobbelt norsk foran Burman. Den 26 år gamle svensken sikret sin første pallplass i karrieren.

Klæbo klarte å ta igjen Bolsjunov mot slutten og gikk inn til 4.-plass, mens den russiske verdenscuplederen måtte ta til takke med 6.-plass.

Bolsjunov åpnet med rundt 20 sekunders forsprang til Klæbo og flere andre forfølgere, men feltet ble fort samlet i tet og gikk sammen på den første halvdelen av femmila.

Men i sterk vind var det vanskelig for Tsjervotkin å holde unna i front. Norge fikk flere løpere til å hjelpe Amundsen med å tette luka og samtidig sprekke opp feltet litt.

(©NTB)

Flere nyheter: