reklame for Sheiken Bowling
Menu
Simen Hegstad Krüger tok sitt annet individuelle NM-gull da han vant 10 kilometeren i fri teknikk på Lygna fredag. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Krüger tok NM-gull etter spesiell sesong: – Har vært dype daler og høye topper

Simen Hegstad Krüger tok NM-gullet på 10 kilometer fri teknikk på Lygna fredag. Det satte punktum for en berg-og-dalbane-sesong.

Av NTB | 08.04.2022 15:19:50

Sport: Harald Østberg Amundsen var i ledelsen stort sett gjennom hele løpet, men på siste startnummer kom Krüger med den største farten og beste avslutningen.

Lyn-løperen slo landslagskompisen med ett fattig sekund i mål. Bronsevinner Klæbo var ytterligere 2,6 sekunder bak norgesmesteren.

– Det å vinne NM er stas. Jeg har kun ett gull fra før av, så det er ikke hverdagskost, smilte Krüger til NTB etter målgang.

– Særlig fordi en del renn har vært middels etter OL, var det ekstra godt å få det til i dag. Og når det er så tette dueller, kan det bikke begge veier. Da er det ekstra godt at det går i din favør, fortsatte han.

– Det har vært en veldig spesiell sesong. Det har vært dype daler og høye topper. Det har vært noen ekstremt kule opplevelser og gode skirenn som jeg tar med meg. Så håper jeg på en jevnere sesong neste år, og jeg gleder meg til å gyve løs etter en liten pause nå, sa Krüger.

Bronsevinner Klæbo tok på sin side medalje i det som var hans comeback i distanserenn etter koronasykdom.

– Jeg kjenner meg fortsatt ikke i spesielt bra form. Per nå er jeg ingen god skiløper. Det er i hvert fall sånn det føles. Jeg er selvfølgelig veldig godt fornøyd med resultatet. Hvis jeg er i nærheten av å kjempe om medalje på denne tiden av året, med det bakteppet jeg har, må jeg være happy, sa han til NTB.

Så fikk Krüger opp dampen, og én kilometer ut på sisterunden hadde han tatt inn over halvparten av forspranget. To kilometer før mål var avstanden nede i 1,3 sekunder, og inspirert av de gode sekunderingene fikk han tatt ut det siste inn mot mål.

Nærmere 400 løpere stilte til start på fredagens 10 kilometer i skøyting. En sterk løper som Hans Christer Holund måtte nøye seg med fjerdeplass. Han var 9,1 sekunder bak klubbkamerat Krüger.

Nordtrønderen Ole Jørgen Bruvoll fra Lierne gikk inn til femteplassen, 11,9 sekunder bak, mens lovende Iver Tildheim Andersen fra Rustad tok sjetteplassen.

Fredagens NM-triumf markerte avslutningen en svært spesiell sesong for Krüger. Han ble koronasmittet på høydesamling i Italia rett før OL i Beijing, men rakk mesterskapets avslutningsdistanse og tok bronse på den nedkortede femmila.

Norgesmester Krüger har fem NM-stafettseirer med Lyn i tillegg til to individuelle NM-gull. Han tok det forsiktig fra start av fredag, og var 9,5 sekunder bak Amundsen ved runding etter halvgått distanse.

(©NTB)

Flere nyheter: