Menu
Simen Hegstad Krüger har testet positivt på korona under høydesamlingen i Seiser Alm. Foto: Terje Pedersen / NTB

Krüger rekker ikke OL-starten etter positiv koronatest

Simen Hegstad Krüger får ikke muligheten til å forsvare OL-gullet på 30 kilometer i Kina etter torsdagens positive koronatest. Kanskje ryker hele OL.

Av NTB | 27.01.2022 19:53:13

Sport: Lyn-løperen er den tredje norske utøveren som har testet positivt for korona under langrennsløpernes OL-leir i Seiser Alm i Italia. Fra før har Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå testet positivt.

Krüger tok gull på 30 kilometer med skibytte i OL i Sør-Korea for fire år siden. I år var han en soleklar favoritt til å forsvare gullet i høyden i Kina.

– Simen er i kalasform og da er det ekstra tøft når man får en beskjed som dette, sa landslagssjef Espen Bjervig før kan måtte om bord på OL-flyet til Beijing.

Nå tyder alt på at Oslo-gutten ikke vil kunne stille til start 6. februar. Det er kun elleve dager til, identisk med den pålagte isolasjonstiden i Italia. Trolig vil ikke Krüger kunne være i Kina før 11. februar, med mindre reglene for isolasjon og karantene blir endret.

Både av praktiske og medisinske grunner er det usikket om Krüger kan gå noen distanser i OL, eller om han i det hele tatt reiser til Kina.

– Vi fryktet at det skulle komme flere. Han er isolert på rommet og har bodd på enerom siden i går, etter at vi flyttet til nytt hotell. Han er tilsynelatende frisk, ikke noen symptomer eller sykdom. Alle øvrige tester var negative i dag, sa Andersen.

– Vi fortsetter med testing og fortsetter med avstand. Alle bor på hvert sitt rom. Vi har fokus på de som er i karantene. De som er friske og ikke positive, må også ivaretas. Vi rigger opplegget for at alle skal ivaretas, sa Andersen.

– Selv om vi har disse smittetilfellene må vi reise og forberede oss med ski og det hele. Det er utrolig trist for de berørte og en påvirkning på hele apparatet og utøvere. Dette er ikke så veldig gøy lenger. Det er knalltøft, sa landslagssjef Espen Bjervig.

Han dro sammen med smørerne til Beijing med OL-flyet torsdag kveld.

– De planene vi har, står seg. Guttene flyr til Norge søndag 30. januar, og ned til Kina mandag 31. januar. Jentene har planer om å fly til Zürich 1. februar og så videre til Kina. Da har mesteparten av troppene dratt, opplyste Andersen.

– Amundsen er ikke isolasjon. Det får ikke noen konsekvenser for ham nå. Det går fint at han beveger seg rundt på hotellet med munnbind og trener.

– Jeg kan ikke si at jeg blir overrasket om det kommer flere positive tester, dessverre, avsluttet Andersen.

– Det er ikke ofte du ser voksne mannfolk gråte på vegne av andre, sier han, og tenker på herrelaget.

Han beskriver en dyster stemning blant utøverne.

– Gleden blir borte. Vi har sittet på et hotellrom 22 timer i døgnet. Vi er ute og rører oss og trener, sier Nossum.

Det var landslagslege Øystein Andersen som meldte om det nye smittetilfellet på en hasteinnkalt pressekonferanse torsdag kveld.

De norske langrennsutøverne skulle dratt til Beijing torsdag, men må bli i Italia på grunn av smittesituasjonen.

Det norske OL-laget fortsetter å følge sine oppsatte planer som ble endret etter at Arild Monsen, Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå testet positivt tidligere i uken.

Harald Østberg Amundsen, som har bodd med Krüger fram til onsdag, er reserve og aktuell til å overta for Krüger.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum sier til NRK at flere av Simen Hegstad Krügers lagkamerater gråt da de fikk beskjeden om den nye positive prøven.

(©NTB)

Flere nyheter: