reklame
Menu
Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit på vei ut etter besøket på Equinor sitt kontor i Stavanger torsdag. Foto: Carina Johansen / NTB

Kronprinsparet møtte koronapreget oljebransje

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit er kommet til Stavanger på sin ferd langs kysten. Torsdag fikk de høre om erfaringene med korona i oljebyen.

Av NTB | 17.09.2020 16:22:58

Økonomi og næringsliv: I strålende vær ankom kronprinsen med sjalupp fra kongeskipet Norge og ble ønsket velkommen av Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun ved brygga ved konserthuset. Sammen spaserte de til Rosenkildehuset for møte med der representanter for Næringsforeningen i Stavanger-regionen, der kronprinsen fikk dagens første gjennomgang av olje- og energinæringens opplevelser av koronaperioden så langt.

Bransjen lå allerede nede etter tøffe tak med permitteringer etter oljeprisfallet i 2014, og med mange fremdeles permittert er framtiden ennå usikker i regionen.

Kronprinsesse Mette-Marit sluttet seg til programmet da kronprinsen dro videre til Equinors hovedkontor på Forus.

Ifølge kongehusets nettsider var første års drift av plattformen Johan Sverdrup, håndteringen av covid-19 og gevinster av digitalisering på sokkelen blant temaene i samtalen, som ikke var åpen for pressen.

(©NTB)

Flere nyheter: