Menu
Kronprinsesse Victoria og prins Daniel, her på honnørbrygga i Oslo i forbindelse med kong Harald og dronning Sonjas 80-årsfeiring. Foto: Berit Roald / NTB

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel koronasmittet

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel er koronasmittet, opplyser det svenske kongehuset.

Av NTB | 11.03.2021 18:53:47

Medisin og helse: – Kronprinsessen og prins Daniel har lette symptomer, men har det etter forholdene bra. Umiddelbart etter at de ble syke, gikk kronprinsessen, prins Daniel, prinsesse Estelle og prins Oscar i karantene hjemme, skriver kongehuset på sine nettsider.

Det svenske kronprinsparet testet seg onsdag, etter at kronprinsessen følte seg forkjølet. Da testresultatet kom torsdag, viste det seg at begge er smittet.

– Paret følger anbefalingene som gjelder når man blir syk, og det er å lytte til kroppen og ta det ganske rolig de nærmeste dagene, sier Thorgren.

Det er satt i gang smittesporing etter at det ble bekreftet at paret er syke.

Familien har ikke vært utenfor Stockholm den siste tiden, ifølge hoffet.

– Det var vinterferie i forrige uke, og selv da var kronprinsesseparet og familien hjemme på Haga slott, sier Thorgren. Ingen av dem har den siste tiden truffet andre medlemmer av kongefamilien heller, opplyser hun.

Kongehusets informasjonssjef Margareta Thorgren sier at de har lettere influensasymptomer. Familien er nå isolert på Haga slott. Barna holder seg hjemme fra skolen, men har ingen symptomer. De er så langt ikke blitt testet.

Kongehuset skriver at på grunn av sykdommen deltar ikke paret på en minnegudstjeneste i Drottningholms slottskyrka som skal sendes på svensk TV i kveld. I stedet stiller prins Carl Philip och prinsesse Sofia i deres sted.

(©NTB)

Flere nyheter: