reklame for smiaa
Menu
Kronprins Haakon har gått deler av Flyktningeruta fra Oslo til svenskegrensa. Her står han ved grenserøys 53 ved svenskegrensen, sammen med Ayesha Wolasmal, Tonje Hagatun Nordengen og generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang i DNT. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Kronprinsen i mål ved svenskegrensen

Kronprins Haakon kunne identifisere seg med følelsen av lettelse da han fredag kom fram til Grenserøys 53 etter å ha tilbakelagt deler av Flyktningeruta.

Av NTB | 28.08.2020 16:53:03

Kuriosa og kjendiser: Vandringen de siste dagene er gjort for å markere frigjøringen for 75 år siden. Av de rundt 50.000 som flyktet etter krigsutbruddet i 1940, skal mellom 10.000 og 15.000 ha benyttet den 120 kilometer lange Flyktningerruta kronprinsen har gått. Av rutene flyktninger kunne ta, var dette en rask, men strabasiøs ferd.

Etter to døgn på turen fra Oslo til svenskegrensa, kom kronprins Haakon med turfølget sitt fram til Grenserøys 53, der deler av norsk presse ventet.

Uten å utdype videre kommenterte han at det måtte ha vært en frihetsfølelse for flyktningene den gang å når de endelig kom fram til disse grensesteinene, etter å ha gått helt fra Oslo.

Fra Grensrøys 53 gikk flyktninger og kurerer videre til Nissedråga, som var skjulested på svensk side for norske kurerer under siste delen av 2. verdenskrig.

Kronprinsen gikk fredag videre til Bøn i Skillingmark, der det var flyktningmottak, og Grenselosmuseet for omvisning.

(©NTB)

Flere nyheter: