Menu
Kronprins Haakon åpner 20. juni jubileumsutstilling om Fridtjof Nansen på Nobels Fredssenter. Her er Kronprinsen under åpningen av hovedbiblioteket Deichman i Bjørvika i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB

Kronprinsen åpner jubileumsutstilling om Fridtjof Nansen

Kronprins Haakon åpner en ny utstilling om Fridtjof Nansen på Nobels Fredssenter. I år er det hundre år siden Nansen mottok Nobels fredspris.

Av NTB | 09.06.2022 09:31:18

Krig og konflikter: Utstillingen «Nestekjærlighet i praksis: Arven etter Fridtjof Nansen» åpnes på Verdens flyktningdag 20. juni av kronprins Haakon, skriver Nobels Fredssenter i en pressemelding.

Polarhelten, forskeren og diplomaten Fridtjof Nansen mottok Nobels fredspris i 1922, for sitt arbeid for krigsfanger, sultrammede og flyktninger etter første verdenskrig. Utstillingen løfter fram denne innsatsen ved å stille ut originaldokumenter og bilder, blant annet flere av Nansens egne.

– Nansen var en av de første som brukte fotografier for å skape sympati og skaffe penger til folk i nød. Også på dette området var han en pioner. Bildene vekker fortsatt sterke følelser, og koblingen til situasjonen i Ukraina gjør det enda mer opprørende å se dem, sier direktør i Nobels Fredssenter Kjersti Fløgstad, i pressemeldingen.

Utstillingen vises til 31. desember 2022.

(©NTB)

Flere nyheter: