Menu
Kronprins Haakon (til høyre) sammen med generalsekretær Jan Egeland (i midten) og styreleder Harald Norvik i Flyktninghjelpen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Kronprins Haakon: Kongen er i bedring

– Kongen er i bedring, og vi regner med at han skal være hjemme fra sykehuset i løpet av denne uken, sier kronprins Haakon.

Av NTB | 13.01.2020 15:24:59

Kuriosa og kjendiser: Kronprinsen benyttet anledningen til å takke for omtanken da han møtte pressen under et besøk hos Flyktninghjelpen.

Kong Harald har det etter forholdene bra, opplyser kronprins Haakon.

– Han var svimmel og uvel, og det var grunnen til at han kom på sykehus i første omgang. Så utreder de ham der, sier kronprins Haakon.

82-årige kong Harald ble innlagt på Rikshospitalet onsdag i forrige uke på grunn av svimmelhet. Han ble da sykmeldt i to uker. Kongehuset opplyste at det ikke var funnet alvorlig sykdom.

I mellomtiden er kronprins Haakon regent og dermed midlertidig Norges statsoverhode.

Kongens helsetilstand har foreløpig ikke hatt stor innvirkning på kronprinsens gjøremål.

– Kongens helsetilstand har ikke påvirket mitt program så veldig mye ennå. Det gjør at kongen ikke har mulighet til å ha statsråd, så da er det jeg som har det i stedet. Så litt forandringer blir det underveis, sier kronprins Haakon til NTB.

Kong Harald skulle deltatt på åpningen av Johan Sverdrup-feltet i forrige uke, men avlyste på grunn av påkjenningene den siste tiden. Hans tidligere svigersønn Ari Behn tok sitt eget liv 25. desember.

Politiets bombegruppe gjennomførte søk etter bomber i pressens kameraer før kronprinsen besøkte Flyktninghjelpen mandag ettermiddag.

Kronprinsen har vært Flyktninghjelpens høye beskytter siden 2017. Mandag fikk han omvisning i den humanitære organisasjonens hovedkontor i Oslo.

– Dette er et viktig besøk i en tid der rekordhøye over 70 millioner mennesker er drevet på flukt fra krig og krise, samtidig som behovet for internasjonal ansvarsdeling for å beskytte flyktninger og krigsofre er større enn noensinne, sier generalsekretær Jan Egeland i Flyktninghjelpen.

Kongefamilien takker også for varme hilsener fra både inn- og utland gjennom julehøytiden.

– En spesiell takk ønsker familien å rette til alle dem som i denne tiden har sendt kondolanser og vist sin medfølelse etter Ari Behns bortgang, skriver Kongehuset.

– Det har vært en tung periode de siste par ukene, men vi prøver så godt vi kan å ta vare på hverandre, sa kronprinsen videre.

Sikkerheten rundt kronprinsen er høynet, fordi han er regent, opplyser kommunikasjonsrådgiver Sara Svanemyr ved Det kongelig slott.

(©NTB)

Flere nyheter: