Menu
Sotra-trener Renate Køppen Blindheim jubler under 2. divisjonskampen i fotball for menn mellom Fram og Sotra på Framparken i Larvik. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Kronet historisk trenerdebut med seier

Sotra kjempet seg tilbake og vant 3-2 mot Fram Larvik da Renate Blindheim (26) debuterte som trener i 2. divisjon for menn lørdag.

Av NTB | 11.07.2020 18:02:50

Sport: Blindheim er ikke bare unik på grunn av sin unge alder, hun er også den første kvinnelige treneren for et herrelag i norsk toppfotball. Hun ble presentert som Sotras nye trener tidligere i juni.

Lørdag fikk Blindheim sin første kamp da 2. divisjon startet opp. Det ble fra start et tøft møte med hverdagen. Mame Mor Ndiaye satte inn 1-0 for Fram allerede etter fem minutter. En snuoperasjon etter hvilen ga imidlertid en 3-2-seier.

– Jeg tror vi skal ha et realistisk forhold til hvor vi er, men det var tre veldig viktige poeng, spesielt sånn som sesongen er, sier Blindheim til VG.

– Jeg tror ikke det hadde noe med den pausepraten å gjøre. Vi snakket om andre ting enn det som førte til mål. Men vi hadde tro på at vi kunne snu det, og det gjorde vi, sa Blindheim etter seieren ifølge VG.

Først sørget et selvmål fra Fram-forsvarer Nicolai Bak Grassi Johannessen for 1-1 etter to minutters spill. Johannessen skulle spille tilbake til egen keeper, men brukte for mye kraft og ble i stedet målscorer.

20 minutter før full tid satte Lars Kilen inn 3-1 for gjestene, som dermed fikk et godt resultat ut av den historiske kampen. Selv Ndiayes trøstemål til 2-3 kunne gjøre noe med smilene på Sotra-benken.

I de øvrige åpningskampene i 2. divisjon spilte Notodden og Bærum 0-0 i avdeling 2 (samme som Fram og Sotra), mens Hødd (2-1 over Moss) og Kvik (2-1 over Eidsvold Turn) vant sine kamper i avdeling 1.

Sotra kjempet seg inn i kampen igjen etter kalddusjen, og hadde flere muligheter før hvilen. Blindheims pauseprat så ut til å ha fungert svært godt. Da lagene kom på banen i 2. omgang tok det nemlig bare tre minutter før Blindheim og resten av Sotra-benken kunne smile bredt for 2-1-ledelse.

Bare ett minutt seinere var snuoperasjonen fullført. Ole Kallevåg satte inn 2-1 og ble førstemann i Sotra til å score under Blindheims ledelse.

(©NTB)

Flere nyheter: