Menu
Rui Costa (til v.) var først over mål på fredagens etappe i Tour de Suisse, men danske Andreas Kron ble utropt til vinner fordi han ble ulovlig hindret. Han gestikulerte kraftig etter målpassering, og 20 minutter senere kåret juryen ham til vinner. Foto: Gian Ehrenzeller, Keystone via AP / NTB

Kron tilkjent etappeseier i Tour de Suisse – Leknessund imponerte

Andreas Kron var toer over mål på fredagens etappe i Tour de Suisse, men ble tilkjent seieren fordi Rui Costa hindret ham i spurten.

Av NTB | 11.06.2021 17:52:41

Sport: Portugiseren sjenerte dansken med sitt valg av linje på oppløpet, og Kron gestikulerte kraftig etter målpassering, mens Rui Costa unnlot å juble. 20 minutter senere ble Rui Costa deplassert og Kron utropt til etappevinner.

– Det vil sikkert bli diskutert, men vi startet spurten på høyre side av veien og endte opp helt til venstre, sa Kron i seiersintervjuet. Den unge dansken er i sitt første år som profesjonell.

Andreas Leknessund tråkket inn til 10.-plass ett minutt etter vinneren på den tøffe etappen med flere bratte stigninger. Den norske DSM-rytteren satte farge på etappen og var lenge med i kampen om en enda bedre plassering.

Med to etapper igjen er Leknessund nest beste ungdomsrytter sammenlagt, 11 sekunder bak irske Eddie Dunbar fra Ineos-laget. Totalt er Leknessund på 15.-plass.

De la Cruz ble innhentet seks kilometer før mål, og tre mann gjorde til slutt opp om seieren. Hermann Pernsteiner resignerte først og ble nummer tre.

Richard Carapaz i ledertrøya og de andre i kampen om sammenlagtseier kom inn 2.49 minutter bak vinneren. Ineos-rytteren fra Ecuador er 26 sekunder foran danske Jakob Fuglsang og 38 foran tyske Maximilian Schachmann.

Leknessund var mot slutten med i en gruppe som tok opp jakten på ledende David de la Cruz. Nordmannen måtte resignere i den kampen, men han styrket sin sjanse i kampen om ungdomstrøya.

Amund Grøndahl Jansen var en av fire BikeExchange-ryttere som uteble fra start fredag etter å ha blitt rammet av magesjau. Også Lucas Hamilton, Luke Durbridge og Jack Bauer måtte kaste inn håndkleet. Hamilton var nummer seks i sammendraget.

(©NTB)