Menu
Finn Hågen Krogh må nå stå utenfor landslaget. Foto: Adam Ihse/TT / NTB

Krogh og Haga vraket fra langrennslandslaget – satser videre mot OL

Finn Hågen Krogh (30) og regjerende OL-mester Ragnhild Haga (30) er skuffet over å måtte satse utenfor landslaget fram mot neste års vinter-OL i Beijing.

Av NTB | 03.05.2021 16:39:32

Sport: Mandag ble det kjent at de to langrennsveteranene er vraket på landslaget. Haga avslørte nyheten på sin Instagram-konto, mens Krogh bekrefter beslutningen overfor NRK.

Til TV 2 forteller Haga at hun rett og slett er vraket.

– Det er tungt, særlig når man er veldig motivert. Litt tøft å høre at de (landslagsledelsen) prioriterer som de gjør. Jeg skjønte ikke argumentene helt. Så jeg ble litt overrasket, sier hun.

– De sier at resultatene kunne vært gode nok, men vil ha flere sprintere på laget. Man må ha en sammensetning av sprint og distanse, men det virker som de fokuserer veldig på sprint inn mot OL, fortsetter langrennsprofilen.

Mot slutten av denne vinteren gjorde hun det derimot bra på favorittdistansen. Haga tok NM-sølv på 10-kilometeren, og deretter fulgte hun opp med 7.-plass i VM og 4.-plass i verdenscupen i Falun.

– Jeg mener jeg har gode nok resultater som distanseløper uansett, men det er ingen menneskerett å være på landslag, sier Haga, som opplyser at hun har funnet en trener i Oslo som skal hjelpe henne videre.

Hun har i tillegg til OL-gullet vunnet ett verdenscuprenn. Det kom i finske Ruka i starten av OL-sesongen 2017/18.

– Det er en ukes tid siden jeg fikk beskjed. Jeg visste på forhånd at det var 50/50. Da Arild Monsen (landslagstrener) ringte, skjønte jeg fort på stemmeleiet hans at det ble nei, sier Krogh til NRK.

Tverrelvdalen-løperen tok VM-gull på lagsprint i 2015 og på stafett i 2017. Han har åtte enkeltseirer i verdenscupen, men var ikke på seierspallen forrige sesong.

I likhet med Haga går han «all in» på å være tilbake i toppen under OL i Beijing neste år.

Norges Skiforbund kunngjør tirsdag sine lag for neste sesong. Fra før er det klart at Didrik Tønseth er ute på herresiden.

Langrennssjef Espen Bjervig og kvinnelandslagstrener Ole Morten Iversen sier til henholdsvis NRK og TV 2 at det ikke er aktuelle å kommentere uttaket før tirsdagens pressekonferanse.

Romerikingen ble olympisk mester på 10-kilometeren i fri teknikk i 2018, og i det samme mesterskapet tok hun også stafettgull. Etter det har hun hatt noen tyngre sesonger.

Krogh kaller på sin side beslutningen om å vrake ham «forunderlig», og sier at han har fått signal om at sprintlaget på herresiden kuttes fra seks til fem løpere.

(©NTB)