Menu
Ivan Perisic (4) scoret et praktmål som gir Kroatia håp om EM-avansement. Foto: Andy Buchanan, Pool via AP / NTB

Kroatias EM-håp lever etter 1-1 mot Tsjekkia

Etter at Tsjekkia lenge så ut til å sikre seg seieren og avansement i årets EM, kom Kroatia sterkt tilbake i annen omgang. Ivan Perisic scoret et praktmål.

Av NTB | 18.06.2021 20:08:29

Sport: Etter en drøy halvtime gikk Tsjekkias stjerneangriper Patrik Schick i bakken etter å ha fått en albue i ansiktet fra Kroatia-forsvarer Dejan Lovren.

Situasjonen ble sett på av VAR, der de konstaterte med at Zenit-spilleren var i overkant aktiv med armen, og Tsjekkia fikk straffespark.

Schick, som allerede har scoret to mål i mesterskapet, tok straffen selv og sendte Tsjekkia i ledelsen. Dermed står han med tre mål etter to kamper.

Tsjekkia hadde flere sjanser til å avgjøre kampen og med det sikre seg avansement, men Thomas Souceks avslutning fra avstand gikk rett utenfor. Like etter reddet Kroatia-back Sime Vrsaljko ballen på streken etter en avslutning fra Jan Boril.

Nikola Vlasic hadde en stor sjanse for Kroatia, men ballen gikk rett over det tsjekkiske målet. Mot slutten strøk ballen også stolpen ved en anledning for kroatene.

– Det er en bitter smak etter denne kampen siden vi ikke vant. Vi kom inn i kampen dårlig organisert, men vi så bedre ut i annen omgang. Vi scoret det målet og vi kunne scoret flere, sa han etter kampen.

– Nå må vi slå Skottland for å gå videre, fastslo Real Madrid-spilleren.

Dermed står Tsjekkia med fire poeng, mens Kroatia har ett. Kroatia er avhengige av at England slår Tsjekkia i siste kamp for at håpet om avansement skal være aktuelt. De må selv gjøre jobben mot Skottland.

Kroatia kan også gå videre som treer med fire poeng om de vinner mot Skottland.

Like etter hvilen fant en fin pasning fra Andrej Kramaric foten til Inter-spiller Ivan Perisic. Den nybakte Serie A-mesteren lot seg ikke be to ganger da Tsjekkia-back Vladimír Coufal skled, og han hamret ballen i mål fra hjørnet av sekstenmeteren.

Kaptein Luka Modric var misfornøyd med poengdeling til tross for en svak første omgang.

(©NTB)

Flere nyheter: