Menu
Thea Minyan Bjørseth ble beste norske med 10.-plass i første renn av nyttårsturneringen i Ljubno. Her er hun under et tidligere renn. Foto: Geir Olsen / NTB

Kriznar vant i Ljubno på stor slovensk dag – Bjørseth beste norske på 10.-plass

Nika Kriznar sørget for hjemmeseier i hopprennet i Ljubno. Hun henviste verdenscupleder Marita Kramer til 2.-plass. Slovenia tok tre av de fire første plassene.

Av NTB | 31.12.2021 18:24:26

Sport: Kramer ledet etter første omgang, men hun fikk ikke klaff som siste hopper i finalen. Østerrikeren falt ned på 89 meter, og det holdt ikke mot Kriznars 94,5. Sloveneren seiret med 3,8 poeng.

– Jeg er så glad! Jeg vet ikke hva jeg skal si, annet enn at jeg ikke ventet dette, sa Kriznar etter å ha hoppet seg opp fra 2.-plass med konkurransens lengste svev.

Det var noe ujevn vind. Kramer hadde dårligere forhold under sitt hopp, og vindkompensasjonen holdt ikke til å ta igjen det hun tapte i lengde og stil.

Ema Klinec og Ursa Bogataj ble nummer tre og fire på Slovenias jubeldag, mens Thea Minyan Bjørseth ble beste norske på 10.-plass.

Silje Opseth, som hadde vært på pallen i tre av de fire foregående verdenscuprennene, fikk det ikke til i noen av sine hopp. 83,5 og 84 meter ga 13.-plass.

Anna Odine Strøm endte på delt 19.-plass etter hopp på 83 og 84,5 meter.

Opseth var på 13.-plass også etter det første hoppet. Hun ble passert av Kriznar i verdenscupen sammenlagt og skjøvet ned til 6.-plass.

Det hoppes i Ljubno både den siste dagen i 2021 og den første i 2022, og det kåres en sammenlagtvinner etter de to rennene.

18-åringen tok seg irritert til hjelmen etter et ustøtt nedslag på 85 meter i finaleomgangen, men det holdt til å bli beste norske hopper. Hun hadde dårlige forhold, fikk solid vindkompensasjon og sikret sin annen strake topp-ti-plassering i verdenscupen.

For første gang ble det hoppet etter utslagsmetoden i et kvinnerenn. Alle de tre norske vant sine dueller og tok seg til finalen, men Bjørseth var den eneste som overbeviste. 18-åringen landet på 86 meter i det som ble konkurransens lengste hopp av en norsk utøver. Det holdt til 11.-plass etter første omgang.

(©NTB)

Flere nyheter: