reklame
Menu
Terje Halleland (FrP) er kritisk til utbyttepolitikken. FOTO: FrP

Kritisk til store utbytter i vindkraftselskap

Stortingsrepresentant Terje Halleland (FrP) gjør undersøkelser for å finne ut av hvordan Midtfjellet Vindkraft på Fitjar har kunnet ta ut over 300 millioner kroner i utbytte.

Av Egil M Solberg | 16.06.2020 14:46:54

Vindkraft: Stortingsrepresentant Terje Halleland har sendt inn spørsmål til Olje- og energidepartementet vedrørende praksisen med utbyttepolitikken i enkelte vindkraftselskap.

Det ble for kort tid siden skrevet i flere medier at det tyske investeringsselskapet Aquila Capital hadde tatt ut 323 millioner kroner i utbygge i fjor fra Midtfjellet Vindkraft, til tross for at selskapet gikk med underskudd.

Året før ble det utbetalt 308 millioner kroner i utbytte.

LES OGSÅ: Henter ut over 300 mill i utbytte

– Vi må se på om slike selskap har en useriøs utbytte politikk. Her er det gunstige støtteordninger for etablering som skattebetalerne har betalt inn til fellesskapet. Om pengene går til utbytte, må vi se nærmere på disse ordningene. Det sier Halleland til Radio Haugaland.

Utbytte var tilbakebetaling

Selskapet har i ettertid kontaktet Radio Haugaland og presisert at utbyttet i 2018 var en tilbakebetaling av byggekostnader og det er uriktig at det ble tatt ut et større utbygge for 2019. Utnyttet ble ikke utbetalt grunnet koronapandemien.

LES OPPDATERT SAK HER: Utbytte var tilbakebetaling

Hør intervjuet på vår podcast

Flere nyheter: