reklame for Utvik Autoservice
Menu
Arkivbilde: Privat

Kritisk til regjeringens fordelingspolitikk

Hege Haukeland Liadal (Ap) er kritisk til regjeringens sentralisering- og fordelingspolitikk. - Et regjeringsskifte er nødvendig for en mer rettferdig fordeling av samfunnets resurser, mener Liadal.

Av Egil M Solberg | 09.09.2020 14:22:59

Politikk: Hege Haukeland Liadal (Ap) er lite fornøyd med regjeringens politikk om sentralisering og fordeling til gode for de rikeste her i landet.

– Regjeringen har blant annet sentralisert en del av de store velferdstjenestene. Det at folk bor, fødes og jobber i hele landet – det er viktig for å opprettholde befolkningen i både store og små kommuner, sier Liadal.

En lokal bedrift i Haugesund fikk beskjed om at de ikke kunne få innovasjonsstøtte til omstilling fordi sysselsettingseffekten av prosjektet ikke var stort nok. Det var snakk om å tilrettelegge for tre nye arbeidsplasser, noe regjeringen mener er for dårlig.

Regjeringens politikk ser ut til å stenge for innovasjon-støtte til slike små bedrifter. Det er noe Liadal mener er svært uheldig.

– At sysselsettingseffekten angivelig ikke er stor nok for små lokale bedrifter er feilslått politikk. Det er nettopp i slike bedrifter i distriktene at folk flest arbeider. Det er her den største verdiskapningen også skjer, mener Liadal.

Liadal er også kritisk til sentralisering med nedleggelsen av lokale kemnerkontor, nærpolitireform, kommunesammenslåing og annen sentraliseres som denne regjeringen står for.

Hør intervjuet på vår podcast

Flere nyheter: