Menu
NRKs ekspertkommentator Fredrik Aukland t.v. og TV 2 ekspert Petter Northug t.h. under Tour de Ski. Nå får Northug kritikk for å promotere eget klesmerke som kommentator. Foto: Terje Pedersen / NTB

Kritikk mot TV 2 for Northugs bruk av klær

Ekspertkommentator Petter Northug bruker sitt eget klesmerke når han er på jobb for TV 2 og kommenterer langrenn. Det er problematisk, mener mediekritiker.

Av NTB | 04.01.2022 06:38:44

Kultur og underholdning: Den siste uken har den tidligere langrennsstjernen vært en av kommentatorene i TV 2s sendinger fra Tour de Ski. På skjermen har han vært kledd fra topp til tå i klær fra sitt eget klesmerke, skriver Klassekampen.

– Han skor seg på rollen sin, mener Trygve Aas Olsen, mediekritiker og fagmedarbeider ved Institutt for journalistikk (IJ).

Han viser til at hvis Northug er redaksjonell medarbeider i TV 2, så er han underlagt Vær varsom-plakaten. Det innebærer blant annet at han ikke kan utnytte sin stilling til å oppnå private fordeler.

TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen mener at avtalen med Northug, der han gis anledning til å bruke eget klesmerke, ikke er brudd på pressens etiske regelverk.

Elin Floberghagen, generalsekretær i Norsk Presseforbund. sier det kunne vært en interessant sak å se på for PFU, hvis det kommer en klage.

(©NTB)

Flere nyheter: