Menu
Vegard Stake Laengen kommer ikke til start i La Flèche Wallone onsdag. Foto: Heiko Junge / NTB

Kristoffs lag ute av belgisk storritt etter positive koronaprøver

UAE-laget kommer ikke til start i onsdagens La Flèche Wallone som følge av at en rytter og et medlem av støtteapparatet har avgitt positiv virustest.

Av NTB | 21.04.2021 10:49:19

Sport: Det opplyser laget selv i en melding på sin mediekanal på WhatsApp.

«Vi beklager å måtte informere om at UAE Team Emirates ikke vil delta i Flèche Wallone som følge av at to medlemmer avga positive covid-19-tester 20. april», heter det der.

Alexander Kristoff er én av flere norske ryttere som sykler for UAE. Han skulle imidlertid ikke deltatt i onsdagens ritt. Det skulle derimot Vegard Stake Laengen ha gjort.

UAE opplyser at rytteren som har avgitt positiv virustest er italienske Diego Ulissi.

«De to medlemmene av laget dette gjelder, Diego Ulissi og en person i støtteapparatet (som også er vaksinert), avga to negative tester i dagene før de reiste til Belgia. Da de ankom Belgia gjennomgikk begge nye tester, som kom tilbake positive», skriver laget onsdag.

UAE opplyser videre at det i kjølvannet av den positive testen er gjort ytterligere tre tester på Ulissi og medlemmet av støtteapparatet. Alle viste seg å være negative.

Verken rytteren eller den ansatte har sykdomssymptomer. Likevel får ikke laget starte i onsdagens belgiske storritt.

«Selv om laget frustrert over avgjørelsen, aksepterer vi fullt ut avgjørelsen til de belgiske myndighetene», skriver UAE.

UAE ville ha mønstret et kruttsterkt mannskap i Fleche Wallone onsdag. Både regjerende Tour de France-vinner Tadej Pogacar og den sterke sveitseren Marc Hirschi skulle deltatt.

Stake Laengen var én av tre norske ryttere som skulle vært med. De to andre er Andreas Leknessund (Team DSM) og August Jensen (Delko).

Fra tidligere er det kjent at UAE-laget var tidlig ute med å bli vaksinert mot koronaviruset.

Målet nå er å komme til start i prestisjetunge Liege-Bastogne-Liege kommende søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: