Menu
Henrik Kristoffersen ble nummer to i onsdagens kveldsslalåm i Madonna di Campiglio. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB scanpix

Kristoffersens på annenplass i Madonna

Henrik Kristoffersen tok annenplassen i kveldsslalåmrennet i Madonna di Campiglio. Bare fjorårsvinner Daniel Yule var bedre.

Av NTB | 08.01.2020 21:54:41

Sport: Yule ledet med 19/100 sekund etter 1. omgang. Etter to omgang skilte det 15/100 til Kristoffersen.

Rælingen-utøveren var denne gangen mye bedre med enn tilfellet var søndag i Zagreb. Den 25 år gamle nordmannen slet med den relativt flate løypa i Zagreb, men traseen i Madonna di Campiglio passer ham mye bedre med sitt bratte heng midtveis. I første omgang hadde han en liten feil like før henget, hvor han tapte en del. Yule på sin side var feilfri i siste del av omgangen og endte 0,19 sekunder foran.

Henrik Kristoffersen kjørte bra fra starten i sitt finaleløp, men tapte forholdsvis mye i den siste delen. Han var et tidels sekund foran lederen i mål, franske Clement Noel.

Som siste startende tapte Yule noen hundredeler til nordmannen, men snek seg inn foran ham og kunne juble for seier.

Kristoffersen vant i Levi og ble nummer fire i Val d’Isère, men skuffet med bare 19.-plass i Kroatia sist helg. Nå ble det annenplass.

Sebastian Foss Solevåg var den raskeste ved første mellomtid i første omgang, men alpinisten fra Spjelkavik tapte mye mot slutten. Han klarte å avansere en plassering fra sin femteplass etter en solid gjennomført finale. Fem hundredeler skilte opp til Clement Noel på den siste pallplassen.

Franske Noel, som vant i Zagreb søndag, lå på sjuendeplassen etter en omgang. Han leverte en solid finaleomgang og tok seg opp til pallen med beste omgangstid.

Jonathan Nordbotten endte på 21.-plass. Han leverte to jevne omganger uten de helt store feilene, men det gikk bare ikke fort nok i det tette selskapet.

Lucas Braathen, som med 6.-plass var best av de norske i Zagreb, kjørte ut i første omgang.

Verken Timon Haugan eller Bjørn Brudevoll klarte å ta seg til finaleomgangen. Brudevoll på delt 31.-plass var 3/100 sekund unna, mens Haugan var 2,23 bak lederen i mål og endte på 50.-plass.

(©NTB)

Flere nyheter: