Menu
Henrik Kristoffersen i aksjon i mandagens storslalåmrenn i Alta Badia. Foto: Gabriele Facciotti / AP / NTB

Kristoffersen toer igjen i Alta Badia

Henrik Kristoffersen ble nest best i mandagens storslalåmrenn i Alta Badia. Han greide ikke å nekte verdenscupleder Marco Odermatt en ny seier.

Av NTB | 19.12.2022 14:45:14

Sport: Romerikingen endte 20/100 sekund bak Odermatt. Det skilte seks tideler mellom dem etter første omgang, og det gapet ble for stort å tette for Kristoffersen.

Pallplassen er hans tredje for sesongen og 77. totalt i verdenscupen. Søndag ble han også nummer to og slått med kun to hundredeler av Lucas Braathen i den samme bakken.

Dagen etter kjørte Braathen tidlig ut i første omgang. Han ble satt helt sideveis etter første mellomtid.

– Veldig irriterende, den feilen kom ut av ingenting. Jeg er mest overrasket over at jeg ikke klarte å redde meg inn, som er det jeg er sterk på. Det er så unødvendig. Jeg har ikke sett tidene, men det føltes veldig fint på toppen, sa han til Viaplay etterpå.

Bærum-alpinisten forklarte at han «kom for trangt og spisst på porten».

Norge stilte med sju mann til start, og fire av dem tok seg til finaleomgangen. Alexander Steen Olsen klatret fra 19.- til 13.-plass, mens Rasmus Windingstad ble nummer 17.

En stor feil ødela finaleomgangen for Atle Lie McGrath. Han var nær å kjøre ut og havnet på 27.-plass. Leif Kristian Nestvold-Haugen og Fabian Wilkens Solheim fikk ikke nok fart på skiene og havnet utenfor topp 30 etter første omgang.

Seieren var Odermatts fjerde hittil i vinter. Sveitseren topper verdenscupen klart med en 271 poengs luke på Aleksander Aamodt Kilde.

(©NTB)

Flere nyheter: