Menu
Henrik Kristoffersen skal framover kjøre med Marcel Hirschers (t.h) nye skimerke. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Kristoffersen signerer skiavtale med Hirscher-selskap: – En fantastisk mulighet

Alpinist Henrik Kristoffersen har inngått en kontrakt med Marcel Hirschers selskap Van Deer som hans nye leverandør for ski kommende sesong.

Av NTB | 04.06.2022 11:01:04

Sport: Hirscher skapte Van Deer etter at han ga seg som aktiv i 2021. Nå skal han samarbeide med sin tidligere norske slalåmrival.

– Jeg er veldig glad for å være en del av Van Deer-prosjektet. Det er en fantastisk mulighet til å løfte ting til et nytt nivå. Utstyret er den viktigste delen av å kjøre fort og vinne renn. Van Deer vil gjøre det mulig, sier Kristoffersen i en pressemelding.

– Forholdet mitt til Marcel er unikt, det er et vennskap som startet som en rivalisering. Nå er tiden kommet for å vinne sammen, fortsetter nordmannen.

Kristoffersen vant fem verdenscuprenn sesongen 2021/22, tre i storslalåm og to i slalåm. Han vant slalåmcupen, ble nummer to i storslalåmcupen og nummer tre i verdenscupen sammenlagt.

– Henrik var en av mine sterkeste konkurrenter som aktiv. Derfor er det en glede å jobbe sammen med en så god utøver.

Dermed gikk det kun en dag fra han bekreftet bruddet med Rossignol til ny skileverandør var på plass.

Fredag opplyste romerikingen at han brøt samarbeidet med Rossignol etter 18 år. Det begrunnet han med at det var på tide å prøve noe nytt.

– Utstyr er utrolig viktig. Det er en idrett der hvor utstyret betyr veldig mye når man er helt på toppnivå, sa Kristoffersen om det kommende valget av nytt skimerke.

– Jeg er vel ikke den eneste som har prøvd litt forskjellig. Vi får se, sa Kristoffersen til NTB tidligere denne uken.

Nå er det klart at Van Deer blir hans nye skimerke.

Hirscher gleder seg over å få Kristoffersen i stallen.

Kristoffersen har snakket velvillig om utstyr og viktigheten av det på toppnivå tidligere. Han har heller ikke vært vond å be hvis det har vært noe som ikke helt har stemt under renn.

(©NTB)

Flere nyheter: