Menu
Henrik Kristoffersen i 1. omgang under storslalåmrennet for menn under verdenscupåpningen i Sölden søndag. Foto: Torstein Bøe / NTB

Kristoffersen på skuddhold i Sölden – to norske kjørte ut

Henrik Kristoffersen er på skuddhold etter 11.-plass i første omgang av storslalåmrennet i Sölden. Lucas Braathen sikret finaleplass i sitt skadecomeback.

Av NTB | 24.10.2021 11:22:29

Sport: Østerrikeren Roland Leitinger kjørte inn til en populær ledelse på hjemmebane. Foran finaleomgangen har han 0,19 sekunder ned til franske Mathieu Faivre og 0,21 sekunder ned til Marco Odermatt fra Sveits.

Flere norske gjorde comeback fra skade, mens andre kjørte på nytt utstyr. Atle Lie-McGrath kjørte ut tidlig i sitt comeback, mens Fabian Solheim gjorde det samme.

Ingen av dem tok seg til finaleomgangen. Det gjorde heller ikke Timo Haugan som endte nede på 48.-plass. Haugan knappet inn avstanden til teten på tampen, men var likevel 3,12 sekunder bak.

– Jeg skjønner ikke hva jeg holdt på med der oppe i henget, sa Haugan til NTB.

Lucas Braathen kom seg derimot til mål i sitt comeback etter korsbåndskade. Han fikk ikke helt opp farten etter å ha gjort noen feil underveis og er nede på 19.-plass, 1,38 sekunder bak teten.

– Det er fantastisk å være tilbake. Det var en helt ok omgang og rått å komme i mål til alle tilskuerne, sa Braathen til NRK.

Henrik Kristoffersen skadet ankelen i en motocrossulykke 30. april og kunne ikke belaste foten i det hele tatt på seks uker. Han er også blant utøverne som stiller med nytt utstyr i Sölden. 27-åringen fra Rælingen gikk offensivt ut fra start, fikk opp grønne tider og er nummer 11 med 0,89 sekunder opp til lederen Leitinger.

Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte på helt nytt skimerke og er nummer 15, 1,18 sekunder bak teten. Rasmus Windingstad er nummer 22 og er blant de 30 som får kjøre 2. omgang. Windingstad ble frakjørt med 1,41 sekunder av bestemann ned Rettenbachbreen

(©NTB)

Flere nyheter: