Menu
Henrik Kristoffersen i første omgang av slalåmrennet for menn i vinter-OL i Beijing 2022. Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB

Kristoffersen og Solevåg med gullhåp – i toppen før slalåmfinalen i OL

Henrik Kristoffersen og Sebastian Foss Solevåg leverte sterkt i første omgang av slalåmrennet i OL og er nummer to og tre før finalen.

Av NTB | 15.02.2022 04:11:17

Sport: Kristoffersen er 0,02 bak lederen Johannes Strolz, som fulgte opp gullet i kombinasjonen med et suverent slalåm. Solevåg er 0,04 bak Kristoffersen. Det er 24 hundredeler fra Solevåg ned til fjerdeplass.

Kristoffersen ledet etter første omgang i OL i 2018, men kjørte ut i finalen og fikk medaljehåpet knust. Nå slipper han å kjøre sist ut i jakten på alpinistenes første gull i Beijing-OL og sitt første OL-gull i karrieren.

– Alt i alt er det viktigste å kjøre fort og bra på ski, og det gjør vi. Det kommer til å bli tøft og en krig hele veien, sa Kristoffersen til Discovery.

Solevåg sa til Discovery at han regnet med at det bare ville bli verre og verre å kjøre i den vanskelige OL-løypa.

– Det er veldig rare forhold. Det hakket bare mer og mer, og man ser at folk sliter. Så det blir ikke lettere, men da får vi det sånn i andre omgangen, sa Solevåg.

Solevåg satte standarden da han kjørte inn på 53,98 fra andre startnummer. Kristoffersen svarte på direkten og kom i mål 0,04 foran landsmannen. De to nordmennene var spesielt gode i henget inn mot mål.

Så kom gullvinner Strolz fra kombinasjonen. Han lå bak på mellomtidene, men kjørte inn til ledelse fra startnummer 19. Strolz kombinerte sin far Hubert Strolz da han vant kombinasjonen. Nå har han muligheten til å gjøre som faren igjen og ta to OL-medaljer. Hubert Strolz tok i tillegg sølv i storslalåm i 1988.

Atle Lie McGrath sikret seg en plass i finaleomgangen da han kjørte inn til foreløpig 14.-plass, 1,16 bak, etter at de fleste favorittene hadde kjørt.

Han varsler en krig om medaljene når han kjører ut som nest sistemann i finalen.

En etter en måtte konkurrentene som kom etter, innse at de var sjanseløse på de norske tidene. Den norske verdenscuplederen i slalåm, Lucas Braathen, kjørte ut etter en hekt.

(©NTB)