Menu
Lucas Braathen (t.v.) og Henrik Kristoffersen (t.h.) ligger begge topp 3 før finaleomgangen i Val Gardena. Foto: Lise Åserud / NTB

Kristoffersen og Braathen i toppen etter første omgang – seks nordmenn videre i Val Gardena

Henrik Kristoffersen og Lucas Braathen ligger på skuddhold til seieren etter første omgang av storslalåmrennet i Val Gardena.

Av NTB | 18.12.2022 11:45:02

Sport: Kristoffersen og Braathen er henholdsvis nummer to og tre.

Braathen, som startet som nummer to, så ut til å ha levert et superløp da han kjørte ned til soleklar ledelse foran den sveitsiske storfavoritten Marco Odermatt.

Etterpå kom imidlertid slovenske Zan Kranjec og knuste Braathens omgang med 73 hundredeler.

Kristoffersen klarte også å snike seg foran landsmannen fra startnummer seks. Rælingen-løperen ligger 60 hundredeler bak Kranjec før finaleomgangen.

Atle Lie McGrath, som slo gjennom med sin første pallplassering i Alta Badia i 2020, fikk det ikke til å stemme i førsteomgangen. Bærumsgutten gjorde flere store feil og ligger på 11.-plass, 1,64 bak Kranjec.

Leif Kristian Nestvold-Haugen og Rasmus Windingstad fikk det heller ikke til å stemme ned storslalåmløypa i Italia og ligger på henholdsvis 25.- og 27.-plass.

Fabian Wilkens Solheim har slitt mye denne sesongen, og har fortsatt til gode å ta poeng i verdenscupen. Søndag fikk han imidlertid en etterlengtet opptur da han kjørte ned til 24.-plass.

Dermed har Norge med seks løpere til andreomgangen i Alta Badia.

Aleksander Aamodt Kilde og Alexander Steen Olsen kjørte ut.

(©NTB)