Menu
Henrik Kristoffersen imponerte i storslalåmrennet i Adelboden, men måtte igjen se seg slått av Marcel Hirscher. Foto: Marco Tacca / AP / NTB scanpix

Kristoffersen nok en gang bak Hirscher i Adelboden

Henrik Kristoffersen jaktet sin første verdenscupseier på nesten ett år, men ble toer i storslalåmrennet i Adelboden. Igjen var Marcel Hirscher for god.

Av NTB | 12.01.2019 15:34:09

Sport: Hirscher kjørte en finaleomgang ingen av konkurrentene var i nærheten av tukte. Etter første omgang var Østerrikes superstjerne bak ledende Kristoffersen med 12/100 sekund, men endte til slutt opp med å slå romerikingen med 71 hundredeler.

Dermed fortsetter Kristoffersens seierstørke. 24-åringen har ikke vunnet i verdenscupen siden han triumferte i slalåmrennet i Kitzbühel 21. januar i fjor. I storslalåm har han fortsatt kun den ene seieren fra franske Méribel for snart fire år siden.

I første omgang var Kristoffersen førstemann til start og satte en uslåelig tid. Kristoffersen kjørte spesielt gnistrende det første minuttet. Han trøblet med luft under skiene i et parti av den beintøffe løypa, men kom seg kontrollert til mål.

– De har gjort en utrolig bra jobb med snøen, men akkurat inngangen til langsvingen var litt løs. Jeg ble dratt langt ned. Der går det mye tid, dessverre. Jeg taper til alle der nede. Bortsett fra det var det bra, sa Kristoffersen til TV 2 etter første omgang.

Leif-Kristian Nestvold-Haugen var nummer sju og 69/100 sekund bak Kristoffersen etter første omgang. I finalen falt han ned fire plasser.

Fabian Wilkens Solheim tok seg så vidt videre som nest sistemann. Han gjorde til slutt et bra byks oppover resultatlista og endte på 22.-plass.

Bjørnar Neteland ble nummer 44. Sammen med trioen Rasmus Windingstad, Lucas Bråthen og Atle Lie McGrath, som alle kjørte ut, måtte han se resten av storslalåmrennet fra sidelinjen.

Selv om ikke Kristoffersens 17. verdenscupseier kom lørdag, oppnådde han likevel en milepæl. Pallplassen var hans 50. i alpinsirkuset. Torsdag ble han tilkjent 3.-plassen i storslalåmrennet i Beaver Creek fra 2. desember. Det skjedde etter at Stefan Luitz ble fratatt sin aller første verdenscupseier for å ha brukt oksygen mellom omgangene.

(©NTB)

Flere nyheter: