reklame for Sheiken Bowling
Menu
Henrik Kristoffersen i aksjon under fredagens parallellstorslalåm i Østerrike. Foto: Marco Trovati / AP / NTB

Kristoffersen med knepent finaletap i parallellstorslalåm

Henrik Kristoffersen øynet sin første verdenscupseier i parallellstorslalåm, men kom akkurat til kort i fredagens finaleduell med franske Alexis Pinturault.

Av NTB | 27.11.2020 19:22:59

Sport: Romerikingen ble slått med 11/100 sekund i østerrikske Lech. Han var bak med 16 hundredeler etter første finalerunde.

Ingen av finalistene hadde tidligere vunnet den spesielle disiplinen i storslalåm. Kristoffersen hadde fra før en 2.-plass som bestenotering.

I semifinalen danket 26-åringen ut hjemmehåpet Adrian Pertl med 26 hundredeler. Han var i føringen i både rød og blå løype.

Kristoffersen tok seg som eneste nordmann til kvartfinalene. Der møtte han tyske Stefan Luitz, som var raskest ned bakken i første runde. Men da Kristoffersen hadde byttet ut rød løype med blå, gikk han fra å være bak med 12 hundredeler til å vinne med 13.

Det ble kun kjørt enkeltrunder i første utslagsrunde. Alexander Aamodt Kilde røk ut sammen med Atle Lie McGrath og Timon Haugan. Forrige sesongs sammenlagtvinner i verdenscupen ble slått med 19/100 sekund av østerrikeren Christian Hirschbühl.

(©NTB)

Flere nyheter: