Menu
Henrik Kristoffersen (t.h.) kom på tredjeplass etter andre omgang i herrenes storslalåmrenn i Sölden. Marco Odermatt (t.v.) fra Sveits vant åpningsrennet. Foto: Lise Åserud / NTB

Kristoffersen lover Odermatt kamp: – Kan bli morsomt

Henrik Kristoffersen er optimist etter 3.-plass og bestenotering i Sölden. Marco Odermatt vant verdenscupåpningen i alpint.

Av NTB | 23.10.2022 15:40:56

Sport: Den norske laginnsatsen var strålende god.

Odermatt ledet etter førsteomgangen i storslalåm. Han hadde 41/100-ledelse på toeren Lucas Braathen da han satte utfor i finaleomgangen.

Sveitseren fortsatte storkjøringen og vant til slutt med 76/100 på slovenske Zan Kranjec.

Kristoffersen kjørte meget bra i finalen, men tapte som i førsteomgangen mye tid mot slutten. Rælingen-alpinisten endte til slutt på 3.-plass som beste nordmann i sitt første verdenscuprenn med nytt utstyr.

– Alle vet at det ikke er bakken som passer meg best. Det første rennet med dette utstyret, og å være på pallen i en bakke som har vært den dårligste i verdenscupen av bakkene vi kjører hvert år … Det kan bli spennende framover, smilte Kristoffersen lurt til NTB.

Det er også Kristoffersens bestenotering i den beryktede Sölden-traseen. Hans tidligere beste resultat var 5.-plass fra 2020.

Odermatt vant storslalåmcupen foran Kristoffersen i fjor og beviste nok en gang sin styrke i Sölden. Han smilte bredt ved siden av Kristoffersen i intervjusonen.

– Det er ikke noen ulempe at han ved siden av kjører litt fart. Det fins ikke sånne andre flater i verdenscupen resten av sesongen, sa Kristoffersen, som er veldig optimistisk på fortsettelsen.

– Hvis vi gjør jobben vår, skal det nok bli kamp. Da kan det bli morsomt, la han til.

– Vi har alle blitt fire en gang. Det er ikke dritgøy. Resultatet ble fire, men jeg er veldig stolt av meg selv, sa Braathen til TV 2.

Windingstad var langt mer fornøyd med sin 5.-plass.

– Det var moro! Også den laginnsatsen da … Man kommer nesten i skyggen når man blir nummer fem. Så jeg vet ikke om jeg synes det er gøy eller ikke, men for et lag vi har, sa Windingstad til NTB og hyllet laget og trenerapparatet.

Norge hadde med hele sju løpere i finaleomgangen. Det er rekord i en sesongåpning. Det er også første gang at Norge har seks løpere som fullfører sesongåpningen i Sölden.

Neste verdenscuprenn for herrene er parallellrennet i Lech/Zürs 13. november etter fartsrennene i Zermatt-Cervinia ble avlyst.

Braathen og Rasmus Windingstad fulgte på plassene bak i en meget sterk norsk sesongåpning. Leif Kristian Nestvold-Haugen ble nummer 14, mens Atle Lie McGrath og Alexander Steen Olsen endte på 18.- og 19.-plass.

Norges største håp om sammenlagtkula, Aleksander Aamodt Kilde, kjørte meget bra på toppen, men røk på en innerski i henget og kjørte ut i finaleomgangen.

(©NTB)

Flere nyheter: