Menu
Henrik Kristoffersen kjørte ut i lørdagens slalåmrenn i Chamonix. Foto: Gabriele Facciotti / AP / NTB

Kristoffersen kjørte ut i Chamonix

Henrik Kristoffersen kjørte ut i første omgang i lørdagens slalåmrenn i Chamonix. Nå kan han tape viktige poeng i verdenscupen.

Av NTB | 08.02.2020 10:46:00

Sport: På startnummer tre skulle Kristoffersen prøve å slå ledertiden til Clement Noel, men like før han skulle krysse mål hektet han høyrefoten i en av de siste portene og kjørte ut.

Den norske slalåmspesialisten var 0,26 sekunder bak Noel ved siste tidtaking og lå godt an til å kjempe om nok en topplassering før han røk ut.

Sveitsiske Daniel Yule leder etter at de beste har kjørt i første omgang. Han ligger 0,24 sekunder foran Noel, som har samme avstand ned til sin franske landsmann Alexis Pinturault som er 0,48 sekunder bak Yule.

Sebastian Foss Solevåg er beste norske på en femteplass, 0,82 sekunder bak Yule i tet. Lucas Braathen gikk inn til en foreløpig ellevteplass 1,30 sekunder bak førsteplassen.

– Plasseringen er bra. Tidsmessig er det dårlig. Det skiller litt for mye der, sa Foss Solevåg til NRK.

Kristoffersen leder verdenscupen både totalt og i slalåm før rennet, men ligger an til å tape til sine nærmeste konkurrenter etter utkjøringen i lørdagens renn.

Yule som leder hittil i første omgang, ligger kun 57 poeng bak Kristoffersen i verdenscupen i slalåm.

Tredjeplassen Pinturault ligger som nummer to i verdenscupen totalt, 55 poeng bak Kristoffersen før slalåmrennet i Chamonix.

(©NTB)

Flere nyheter: