Menu
Henrik Kristoffersen i 1. omgang i Wengen søndag. Foto: Luciano Bisi / AP / NTB.

Kristoffersen i tet i Wengen – Solevåg på tredje

Henrik Kristoffersen (27) leder etter første omgang av verdenscupslalåmen i sveitsiske Wengen. To hakk bak følger Sebastian Foss Solevåg.

Av NTB | 16.01.2022 11:51:10

sport: Kristoffersen gjorde ingen større feil, og da var 27-åringen best av dem alle fra startnummer én.

Østerrikeren Manuel Feller var den eneste med tilnærmet samme fart som nordmannen. Feller på 2.-plass har 11 hundredeler opp til Kristoffersen foran finaleomgangen senere søndag.

– Stabilt bra. Jeg gjør av det riktige som vi har jobbet med den siste uken. Jeg er ikke helt fornøyd, og jeg kunne ha sluppet på litt mer før den første flaten og i bunnen av det siste henget. Men når du leder, må du kunne si at det var bra, sa Kristoffersen til NRK.

Han kastet gipsen på tommelen bare to dager etter operasjonen og var tilbake på snø omtrent med det samme.

Sunnmøringen ligger på 3.-plass og har 58 hundredeler opp til Kristoffersen.

– Det var bra skikjøring hele veien, selv om hastigheten var litt lav i starten. Jeg har ingen smerter i hånden, men den er litt stiv. I dag er jeg fornøyd uansett, sa Solevåg.

Braathen gjorde flere feil, men knep seg med til runde to på 29.-plass. Han har 2,04 sekunder opp til landsmannen Kristoffersen øverst på listen.

Timon Haugan mistet grepet om den ene staven fra start. Selv om farten var god, fikk han ikke utnyttet det til tellende resultat siden han kjørte ut mot tampen av omgangen. Atle Lie McGrath (40) og Alexander Steen Olsen (36) havnet begge utenfor topp 30.

Sebastian Foss Solevåg viste at formen ikke har tapt seg stort etter at han var igjennom en operasjon i tommelen tirsdag, bare to dager etter at satte fast hånden i snøen og skadet seg etter et fall rett før mål i Adelboden sist søndag.

Et tallrikt publikum i koronatolerante Sveits fikk se en frisk omgang med blant annet seks norske på startstrek. Men det var bare Lucas Braathen som tok seg til finaleomgangen sammen med Kristoffersen og Solevåg.

(©NTB)