Menu
Kristoffer Brun tok EM-gull i lettvekt singlesculler i Polen. Foto: Tore Meek / NTB

Kristoffer Brun tok EM-gull i roing

Kristoffer Brun slo til på egen hånd og tok gullet i en jevn A-finale i lettvekt singlesculler i EM i polske Poznan.

Av NTB | 11.10.2020 10:53:01

Sport: Bergenseren åpnet rolig og avanserte sterkt utover i finalen. Brun lå på 2.-plass da det gjensto 500 meter og sikret seieren da irske Fintan McCarthy kollapset på tampen.

32-åringen Brun ror normalt lettvekt dobbeltsculler sammen med Are Strandli, men denne sesongen satser han i singlesculleren ettersom makkeren har valgt å ta en koronapause. Det ga suksess umiddelbart i EM.

Italieneren Niels Torre ble slått med 36 hundredels sekund av Brun og tok sølvet, mens McCarthy måtte ta til takke med bronsemedaljen etter å ha ledet nesten hele løpet.

Fjorårets VM-sølvvinner Peter Galambos fra Ungarn var regnet som en av Bruns største utfordrere, men han endte på 5.-plass. Antonios Papakonstantinou fra Hellas ble nummer fire, mens belgieren Tibo Vyvey endte klart sist.

Lund endte på 4.-plass i sin A-finale tidligere søndag. Den spurtsterke bergenseren avanserte to plasser i siste halvdel av løpet, men det holdt ikke til å klatre opp på seierspallen.

Nederlenderen Martine Veldhuis tok EM-gullet foran Sofia Meakin (Sveits) og Paola Piazzolla (Italia). Lund var 3,27 sekunder fra en medaljeplass.

Borch ror finale søndag ettermiddag.

Fjorårets EM endte i skuffelse for Norge, som ikke tok en eneste medalje. I år deltar Norge med tre båter: Brun og Maia Lund i lettvekt singlesculler og Kjetil Borch i singlesculler.

(©NTB)

Flere nyheter: