reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Alexander Kristoff skal teste formen i Belgia. Foto: Heiko Junge / NTB

Kristoff tester formen i Belgia – så skal han forsvare prestisjetung seier

Alexander Kristoff er tilbake i konkurranse for første gang siden Tour de France onsdag. Det blir en formtest før et av høstens virkelige høydepunkter.

Av NTB | 06.10.2020 15:08:02

Sport: Kristoff er onsdag på startstrek i det belgiske endagersrittet De Brabantse Pijl. Der skal rytterne tilbakelegge 197 kilometer fra Leuven til Overijse.

Rittet passer i utgangspunktet best for eksplosive klatrere, og for Kristoff handler det i stor grad om å få en god gjennomkjøring foran en enda større oppgave. Kommende søndag skal han forsøke å forsvare fjorårsseieren i prestisjetunge Gent-Wevelgem.

For ett år siden var sykkelproffen i egen klasse i spurten i Wevelgem og tok en av karrierens største seirer. Da nedkjempet han blant andre tyske John Degenkolb og hjemmehåpet Oliver Naesen på målstreken.

– Etter Touren hadde jeg en liten pause, og deretter har jeg bygget meg opp igjen til klassikerne, sier Kristoff foran oppgavene som nå venter.

Han kan glede seg over å være del av et lag som er i medvind. Tadej Pogacar vant Tour de France sammenlagt, og søndag ble samme mann nummer tre i Liège-Bastogne-Liège.

– Selvsagt kom laget ut av Touren på en medgangsbølge, og vi ønsker å fortsette på samme måte inn i de neste rittene, sier nordmannen.

– Brabantse Pijl blir en test, i og med at det er mitt første ritt siden Tour de France, vedgår Kristoff, som også skal sykle den utsatte utgaven av Flandern rundt 18. oktober.

Kristoff vant rittet som regnes som et av sykkelsportens monumenter i 2015.

I Brabantse Pijl onsdag får han selskap av en rekke norske ryttere på startstreken. Edvald Boasson Hagen er meldt som en del av NTT-troppen, og både August Jensen og Kristian Aasvold skal sykle for det danske Riwal-laget.

Kristoff blir naturlig nok kaptein på UAE-laget når triumfen skal forsvares kommende søndag. Onsdag får han svar på hvordan kroppen responderer etter en treningsperiode i kjølvannet av Tour de France.

Onsdag er det Brabantse Pijl som gjelder. Der får Kristoff med seg blant andre Vegard Stake Laengen som hjelper. Til Gent-Wevelgem søndag kommer Sven Erik Bystrøm inn for å bistå sin landsmann.

(©NTB)

Flere nyheter: