Menu
Alexander Kristoff tok 3.-plass i Tyskland søndag. Foto: Heiko Junge / NTB

Kristoff spurtet til 3.-plass i tysk sykkelklassiker

Alexander Kristoff fikk ingen optimal spurt, men endte på 3.-plass i det tyske endagsrittet Eschborn-Frankfurt. Jasper Philipsen vant rittet.

Av NTB | 19.09.2021 18:07:48

Sport: Rittet ble som ofte før avgjort med spurt i Frankfurts gater. Her lå stavangermannen lenge an til å kunne ta sin femte seier i rittet, men uten en optimal spurt ble det med 3.-plass bak Philipsen og John Degenkolb.

«Der Radklassiker», som rittet ofte kalles, er blitt et av Kristoff best. Han vant rittet fire ganger på rad fra 2014 til 2018 (rittet ble avlyst i 2015 på grunn av en antatt terrortrussel). I 2019 vant hjemmehåpet Pascal Ackermann, mens det ble koronaavlyst i fjor.

En 15 mann stor gruppe etablerte seg med i det kuperte terrenget med i overkant av fem mil til mål, men de fikk aldri noen stor luke, og hovedfeltet virket hele veien til å ha kontroll på utbryterne.

I tillegg til UAE-trioen Kristoff, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen, var det norske laget Uno-X på start i Tyskland. Deres i utgangspunktet største håp i spurten, Rasmus Fossum Tiller, hang ikke med over de siste stigningen. Anders Skaarseth ble lagets bestemann på 11.-plass.

(©NTB)

Flere nyheter: