Menu
Alexander Kristoff ble nummer tre på den fjerde etappen av Tour of Norway fredag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Kristoff slått i spurten av tidligere lagkamerat: – Unner ham det

Alexander Kristoff lå godt an i avslutningen av den fjerde etappen i Tour of Norway, men måtte se seg slått av sin tidligere opptrekker Marco Haller.

Av NTB | 27.05.2022 18:30:58

Sport: Haller var Kristoffs hjelper under tiden i Katjusja for en del år siden, men fredag var det østerrikeren som var best i avslutningen. Kristoff ble nummer tre, mens britiske Ethan Vernon tok andreplassen.

Haller sykler for tiden for Bora, mens Kristoff har hatt en god sesonginnledning for Intermarché Wanty-Gobert. Fredag gikk det akkurat ikke for nordmannen.

Med 15 kilometer igjen var feltet samlet, og flere nordmenn var godt plassert kampen om topplasseringene. Med seks kilometer igjen kjørte det norske profflaget Uno-X opp sin sammenlagtkandidat Tobias Halland Johannessen, og de samarbeidet godt opp den siste stigningen opp Gimlekollen i Kristiansand.

– Jeg er veldig stolt av laget. Vi viser at vi skal være med i morgen også, sa Johannessen.

Kristoff var med, men var ikke nære nok til å true Haller på oppløpet.

– Jeg er skuffet. Han er en fin fyr så jeg unner ham det, men jeg skulle gjerne tatt det selv. Jeg manglet opptrekk, sa Kristoff til TV 2.

Lørdag skal rytterne sykle en 182 kilometer lang etappe fra Flekkefjord til Sandnes. Rittet avsluttes i Kristoffs fødeby Stavanger søndag.

Han greide imidlertid ikke å skaffe seg luke i jakten på seier, og til slutt måtte det hele avgjøres i et spurtoppgjør der Haller var best.

En utbrytergruppe gikk tidlig på etappen og holdt lenge avstand ned til hovedfeltet, men da det begynte å dra seg til på den ellers kontrollerte etappen var de sjanseløse på å holde helt inn.

(©NTB)

Flere nyheter: