Menu
Alexander Kristoff avbildet i sykkel-VM i 2019. Foto: Heiko Junge / NTB

Kristoff rykket til seier i Scheldeprijs: – Skulle bare gi det et forsøk

Alexander Kristoff tråkket inn til solotriumf i Scheldeprijs-rittet i Belgia. Han kom heldig ut av det da sidevinden tidlig sprengte feltet.

Av NTB | 06.04.2022 17:49:34

Sport: I et rufsete vær satte en pigg Kristoff skikkelig preg på finalen inn mot mål. Han gjorde et rykk med 7,3 kilometer igjen og fikk en luke rivalene aldri greide å tette.

Kristoff slo til i forkant av rittets siste strekk med brostein. Bak ham gikk det i stå i konkurrentenes jakt på den norske Intermarché-rytteren. Seiersmarginen var på 24 sekunder til toeren Danny van Poppel fra Nederland.

– Jeg tenkte jeg bare skulle gi det et forsøk, og ingen fulgte etter meg. Jeg ga alt jeg kunne. Beina var gode i finalen. Det er deilig å komme solo til mål. Det er en av veldig få seirer jeg har gjort det på den måten, så den er spesiell, sa Kristoff i et intervju med arrangøren vist på Eurosport.

34-åringen holdt seg i front da sidevind tidlig delte opp feltet i flere grupper. Noen kilometer før han støtet, måtte Kristoff jobbe for å tette en luke. Det gjorde han uten store problemer, og det tappet ham ikke for krefter.

– Det var et hardt ritt. Bora og Alpecin angrep annenhver gang på sisterunden, og jeg slet med å holde tritt siden jeg var alene etter at Gerben (Thijssen) krasjet ut av gruppen, sa Kristoff.

Bare 30 mann fikk plassering. Kristoff var eneste norske innslag blant disse.

Onsdagens ritt gikk fra nederlandske Terneuzen til Schoten i Belgia. Strekningen var på 198,7 kilometer.

Allerede i den nøytrale sonen var det velt, men det ble ingen stor dramatikk ut av det. Ikke lenge etterpå skulle derimot sidevinden gjøre livet surt for mange.

Det var hans andre Scheldeprijs-seier. I 2015 vant han rittet i Flandern som første nordmann. Kristoff hadde én seier fra før denne sesongen (Clasica de Almeria 13. februar).

Uno-X-syklisten Søren Wærenskjold satt også i Kristoff-gruppen, men slapp teten med rundt fem mil igjen. Deretter led han samme skjebne som flertallet av dagens startfelt: å aldri få et tellende resultat.

(©NTB)

Flere nyheter: