Menu
Alexander Kristoff er tatt ut til Tour de France. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Kristoff og Bystrøm klar for Tour de France

Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm blir begge en del av Intermarchés lag i sykkelrittet Tour de France kommende måned.

Av NTB | 27.06.2022 21:00:59

Sport: Det opplyser laget på sine nettsider mandag kveld.

Det har vært ventet at Kristoff skulle være en del av laget, mens det har vært litt mer tvil rundt Bystrøms deltakelse. Årets utgave av det prestisjetunge rittet er Kristoffs niende. Bystrøm sykler sitt andre Tour de France.

Bystrøm har i flere år vært en viktig bidragsyter til Kristoffs etappeseire som en hjelper når de drar seg til mot slutten. Intermarché skriver at Andrea Pasqualon og Adrien Petit også skal ha hjelperoller for nordmannen i sprintavslutningene.

Også Louis Meintjes, Kobe Goossens, Taco van der Horn og Georg Zimmermann skal sykle for det belgiske laget. Meintjes skal kjempe om topp ti i sammendraget, opplyses det.

Dermed blir det fem nordmenn i årets Tour. Fra før er Andreas Leknessund (DSM), Amund Grøndahl Jansen (BikeExchange-Jayco) og Vegard Stake Laengen (UAE Emirates) tatt ut til rittet.

Tour de France starter 1. juli med en individuell tempoetappe i København. Deretter skal det sykles ytterligere to etapper i Danmark før sykkeleliten forflytter seg til Frankrike.

(©NTB)