Menu
Sven Erik Bystrøm og Alexander Kristoff fortsetter på samme lag. Foto: Geir Olsen / NTB

Kristoff og Bystrøm bytter til belgisk lag

Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm forlater UAE-laget etter fire sesonger og skal begge sykle for belgiske Intermarché-Wanty-Gobert neste sesong.

Av NTB | 04.08.2021 19:01:33

Sport: Det opplyser laget onsdag kveld. Det var TV 2 som først fikk overgangene bekreftet.

Mens Bystrøm har forpliktet seg til det belgiske laget i to sesonger, har Kristoff i første omgang kun skrevet under for tolv måneder.

– Det er trygghet for begge parter. Jeg har ikke prestert så bra i år, så det vil jo da være enkelt for dem å bytte meg ut om jeg presterer like svakt neste år. Og om laget ikke fungerer så bra som jeg håper, er det jo enkelt å finne seg et nytt lag med en så kort kontrakt, forklarer Kristoff til TV 2.

Han og Bystrøm blir lagkamerater med Odd Christian Eiking i sitt nye lag.

På sett og vis blir det en retur til BMC-laget for Kristoff. Intermarché-Wanty-Gobert tok over CCCs verdenstour-lisens før årets sesong, en lisens det polske laget overtok fra BMC før 2019-sesongen.

Overgangene er blitt spekulert i lenge. Etter den 14. etappen i Tour de France gikk Wantys sportsdirektør Hilaire van der Schueren langt i å bekrefte at Kristoff var klar for laget.

Bystrøm hoppet inn i proffenes rekker etter å ha blitt U23-verdensmester i landeveisrittet i spanske Ponferrada i 2014. Han ble da lagkamerat med Kristoff i Katusja, og de to har siden syklet på samme lag.

– Jeg er veldig motivert. Den viktigste faktoren bak overgangen er muligheten til å realisere mine egne ambisjoner. Jeg verdsetter brosteinsklassikerne og drømmer om å vinne en etappe i en Grand Tour, sier Bystrøm.

Laget vil bli Kristoffs fjerde på sykkelsportens øverste nivå etter at han forlot norske Maxbo-Bianchi (senere Joker) etter 2009-sesongen. Han syklet to sesonger for BMC før han fikk seks sesonger i russiske Katusja. Siden 2018 har han syklet for UAE-laget.

Intermarché-Wanty-Gobert gjør det klart at de skal satse på Kristoff og Bystrøm i klassikerritt og spurter.

(©NTB)

Flere nyheter: