Menu
Julius Eskesen scoret for Haugesund mot Kristiansund søndag. Foto: Marius Simensen / NTB

Kristiansund tapte for FKH – fortsatt i nedrykksfare

Kristiansund røk 0-1 for Haugesund på hjemmebane søndag. Nordmøringene har fem poeng opp til kvalifiseringsplass med fire kamper igjen.

Av NTB | 16.10.2022 19:02:19

Sport: Med tre minutter igjen banket Faris Pemi ballen i tverrliggeren, og KBK fikk aldri utligningen.

Dermed må Kristiansund begynne å skaffe seg poeng om de skal holde plassen i Eliteserien. De får et tøft bortemøte med Bodø/Glimt i neste kamp, før Aalesund (h), Sarpsborg (b) og Jerv (h).

Sistnevnte er en bunnrival og kjemper selv for å unngå nedrykk. Kampen i siste runde kan stå om fornyet eliteseriekontrakt for begge lag.

– Nå er det litt tomt, jeg skal innrømme det. Vi kommer ikke opp på det nivået vi ønsker. Vi spiller en OK kamp og kunne straffet dem hardere enn det vi gjør. Det er utrolig at vi ikke scorer mål i dag. Det er litt tungt, og så hører man at de andre resultatene går i vår favør når vi selv ikke gjør jobben på hjemmebane, sa KBK-trener Christian Michelsen til Discovery.

Etter tre strake seirer tidlig i september har KBK nå gått fire kamper uten tre poeng, De har tapt to ganger.

– Vi har noen farligheter, men greier ikke å sette nok trykk i siste tredel, sa KBKs Andreas Hopmark.

Julius Eskesen ble matchvinner i Kristiansund med sin scoring før kvarteret.

– Det var veldig deilig. De første 15-20 minuttene var virkelig bra, sa Eskesen.

Kristiansund presset på for utligning, men lyktes ikke og måtte tåle sitt 16. tap for sesongen. Pemi fikk en enorm mulighet da han kom alene med FKH-keeper Egil Selvik etter hvilen, men avslutningen gikk rett på sisteskansen.

Haugesund ligger midt på tabellen og er så godt som sikret ny sesong i Eliteserien. De slo søndag tilbake etter 0-4 for Sarpsborg forrige kamp. De tar imot Lillestrøm neste runde.

(©NTB)

Flere nyheter: