Menu
KBK kunne juble etter å ha sikret et viktig poeng hjemme mot Rosenborg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Kristiansund rystet RBK i ellevill åttemålsfest: – Det er selvforskyldt

Kristiansund kjemper for overlevelse i Eliteserien og fikk med seg et viktig poeng da medaljejagende Rosenborg ble holdt til 4-4 i en ellevill kamp søndag.

Av NTB | 02.10.2022 21:21:02

Sport: Trønderne kunne med seier overtatt annenplassen på tabellen, men det skulle vise seg å ikke bli noen enkel jobb da først Sander Kartum nikket en chip fra Brynjólfur Willumsson i mål etter 26 minutter.

To minutter senere dro Casper Tengstedt seg løs og spilte fri Leo Cornic på bakerste stolpe. Vingbacken var sikker som banken og satte enkelt inn utligningen.

– Målet var selvfølgelig fint, men sånn situasjonen er nå, hvor vi ligger under, har ikke det noe å si, sa Cornic til Discovery i pausen.

Målfesten fortsatte nemlig fire minutter senere da Bendik Bye, som hadde blitt byttet inn for en skadd Faris Pemi, ble spilt opp av Kartum og banket vertene i ledelsen igjen.

Sju minutter senere økte Snorre Strand Nilsen til 3-1 for KBK etter å ha plukket opp returen på et skudd fra Bye.

– Vi kriger bra og kampen er i vårt spor, så det er bare å gjøre det samme i annen omgang. De kommer nok ut i hundre, men vi må bare stå det av, sa Kartum til rettighetshaveren i pausen.

– Vi er gode. Det er et fantastisk kollektiv. Den mentaliteten vi ofte snakker om i KBK er fantastisk. Nå gjelder det å ikke bli feige, tilføyde Kristiansund-trener Christian Michelsen.

– Vi kunne byttet ganske mange flere, men det blir litt vanskelig. Vi får se om vi klarer å starte kampen på nytt, sa han.

Samuel Rogers, Victor Jensen og Per Ciljan Skjelbred kom inn for Olaus Skarsheim, Tobias Børkeeiet og Renzo Giampaoli.

Rekdals menn løftet seg etter kritikken, og Tengstedt utlignet med et skudd i det lengste hjørnet 17 minutter ut i annen omgang. Det ga mersmak for dansken, som banket inn utligningen i krysset fra hjørnet av 16-meteren.

– Vi kommer sterkt tilbake etter en dårlig første omgang. Vi snakket i pausen om at vi bare hadde noe å vinne. Det ble kjeftet litt i pausen, og det ble ropt høyt. Det var dårlig stemning, sa Tengstedt.

14 minutter før full tid var snuoperasjonen gjennomført. Cornic og Victor Jensen stormet i angrep, hvorpå førstnevnte slapp ballen perfekt til kampens andre danske målscorer.

– Vi får med oss ett poeng, men i vår situasjon er ikke det godt nok. Vi blir pisset på i annen omgang, rett og slett. Akkurat nå er det jævlig kjipt, sa Sander Kartum etter 90 ferdigspilte minutter.

Det var en skuffet og ydmyk Kjetil Rekdal som møtte Discoverys utsendte reportere etter kampen:

– Dette er selvforskyldt etter en så svak første omgang. Vi slipper inn tre enkle mål. Utover i annen omgang er det enveiskjøring, men så er vi for feige på 4-3, og så er Sam uheldig, oppsummerte Rosenborg-treneren.

– Normalt sett er det sjanseløst å få poeng når du slipper inn fire mål. Selvfølgelig kunne laguttaket vært annerledes. Det er ganske mye jeg lærer av denne kampen, fortsatte han.

KBK ligger på 15.-plass med 17 poeng etter 24 serierunder. De har ni poeng opp til HamKam på trygg grunn.

– Det er nok to lag som følte de bare hadde noe å vinne. All honnør til Rosenborg som var mye bedre enn i førsteomgang. Vi la nok ned en haug med meter og energi, som vi nok fikk merke utover i kampen. Det er litt irriterende, for vi så at vi hadde muligheten, sa trener Michelsen til rettighetshaveren.

I pausen gjorde en meget skuffet Rosenborg-trener Kjetil Rekdal tre bytter og var kritisk til det han hadde fått se de første 45 minuttene:

Men det skulle ikke bli så enkelt for trønderne. Tre minutter på overtid scoret Sam Rogers selvmål, og Kristiansund sikret seg ett livsviktig poeng i bunnstriden.

(©NTB)

Flere nyheter: