Menu
Amidou Diop og resten av Kristiansund rykket ned etter de spilte 1-1 hjemme mot Jerv. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Kristiansund rykket ned til 1. divisjon – Sandefjord berget kvalifisering med scoring på overtid

Sandefjord klarte på utrolig vis å berge kvalikplassen i Eliteserien da de spilte 2-2 etter to senene scoringer. Kristiansund spilte 1-1 hjemme mot Jerv.

Av NTB | 13.11.2022 19:04:07

Sport: Kristiansund kunne gjøre tidenes redningsoperasjon i Eliteserien. I slutten av juli hadde de enda ikke vunnet én eneste kamp og så ut til å suse mot nedrykk, med kun to poeng etter 14 serierunder.

I den andre halvdelen av sesongen klarte Kristiansund imidlertid å finne formen. Mellom den 15. og 29. serierunden tok KBK 21 poeng og var i posisjon til å kjempe om kvalikplassen i den siste serierunden.

Men med 1-1 hjemme mot Jerv og et ellevilt overtidsdrama i Sandefjord, hvor vertene berget uavgjort på overtid, måtte KBK innse at eliteserietilværelsen var over.

12 minutter senere trodde Faris Pemi at han hadde utlignet for KBK, men måtte se skuffet bort på linjedommeren som hadde vinket av for offside.

Derimot beholdt linjedommeren flagget nede da Brynjólfur Willumsson hælsparket inn utligningen på en corner, kvarteret før pause.

Det kom ingen flere scoringer i andreomgang.

Og vondt ble til verre for Sandefjord da Mats Haakenstad klarerte ballen rett til Zafeiris, som doblet Haugesund ledelse, bare fire minutter senere.

Deyver Vega hadde en gyllen mulighet til å redusere minuttet senere da han kom alene med keeper, men valgte å prøve å dra seg forbi istedenfor å gå på skudd.

Mot slutten av omgangen skulle det likevel skje noen mirakler i Sandefjord. Først reduserte Harmeet Singh i det 89. spilleminutt, før William Kurtovic headet inn utligningen som sikret kvalikplass for Hans-Erik Ødegaards menn.

Kristiansund fikk seg en sjokkåpning på kampen da det som ikke skulle skje, nettopp skjedde. Erlend Hustad sendte en nydelig ball inn i feltet til Mikael Ugland, som banket Jerv i ledelsen allerede etter sju minutter.

Sandefjord fikk heller ingen god start på kampen da Christos Zafeiris spilte opp Julius Eskesen inne i 16-meteren, som dro av én mann og banket gjestene i ledelsen etter 20 minutter.

(©NTB)