Menu
Viggo Kristiansens forsvarer Arvid Sjødin vil anmelde Jan Helge Andersen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Kristiansens advokat varsler anmeldelse mot Andersen for falsk forklaring

Viggo Kristiansens forsvarer, Arvid Sjødin, varsler at det nå vil bli levert anmeldelse og trolig også et krav om erstatning mot Jan Helge Andersen.

Av NTB | 22.10.2022 17:51:03

Kriminalitet og rettsvesen: – Det blir levert anmeldelse for falsk anklage. Med det pleier det å følge et krav om erstatning, sier Sjødin til Dagbladet.

I september 2000 ble Kristiansen utpekt av den tidligere kameraten Andersen som hovedmannen bak Baneheia-drapene. Kristiansen ble da også dømt for begge drapene, og sonet til sammen 20 år i fengsel for dem.

Fredag ble det klart at riksadvokaten innstiller på frifinnelse av Kristiansen. Samtidig beklaget en rekke instanser overfor Kristiansen for rettsprosessen mot ham.

– Krenkelsen Viggo er utsatt for, skjedde på bakgrunn av en rettsstridig handling. Det vil bli utgangspunkt for vurderingen av størrelsen på erstatningskravet, sier Sjødin.

Anmeldelsen skal etter planen leveres i forbindelse med den formelle frifinnelsen av Kristiansen, som trolig vil finne sted i Borgarting lagmannsrett innen kort tid. Det er også varslet at Kristiansen og Sjødin skal rette et stort erstatningssøksmål mot staten. Beløpet vil ifølge Sjødins anslag ligge på flere titalls millioner.

Andersens advokat Svein Holden ønsker ikke å kommentere Sjødins varsel om anmeldelse og erstatningskrav overfor Dagbladet.

Flere nyheter: