Menu
Kristiansand kommune har vedtatt å stenge restauranter, barer og treningssentre fra og med mandag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Kristiansand strammer til koronareglene: Stenger restauranter, barer og treningssentre

Smittesituasjonen i Kristiansand gjør at politikerne i kommunen innfører strengere koronaregler. Fra mandag blir restauranter, barer og treningssentre stengt.

Av NTB | 01.03.2021 23:08:49

Medisin og helse: I tillegg forbys arrangementer, og man kan ikke ha flere enn fem personer på besøk. Det vedtok formannskapet i Kristiansand mandag kveld, skriver Fædrelandsvennen.

Årsaken til innstrammingene kommer som følge av den kraftige smitteøkningen i sørlandsbyen de siste ukene.

Smittesituasjonen i kommunen fører også til at det blir rødt nivå på videregående og ungdomsskoler, mens det blir skjerpet gult nivå på barneskolene.

For idretten betyr innstrammingene at organisert trening utendørs skal begrenses til maksimalt ti personer med én meters avstand, uavhengig av om det er idrettsklubber, treningssentre eller privatpersoner som arrangerer.

Det heter seg også fra mandagens formannskapsmøte at kommunen mener at munnbind skal benyttes i det offentlige rom innendørs. Anbefalingen gjelder ikke barn under tolv år.

(©NTB)

Flere nyheter: