reklame for Sheiken Bowling
Menu
Moderaternas partileder Ulf Kristersson blir Sveriges nye statsminister. Foto: Jonas Ekströmer/TT News Agency via AP/NTB

Kristersson: Enighet om regjering med Moderaterna, Liberalerna og Kristdemokraterna

Moderaternas leder Ulf Kristersson presenterte fredag formiddag Sveriges nye regjering.

Av NTB | 14.10.2022 10:11:34

Politikk: Regjeringsforhandlingene har pågått siden valget 11. september. Fristen for å komme til enighet utløp egentlig onsdag, men Moderaternas leder fikk to dagers utsettelse. Avtalen ble framforhandlet på Tidö slott utenfor Västerås.

– Det blir en regjering bestående av Moderaterna, Liberalerna, og Kristdemokraterna, som vil samarbeide nært med Sverigedemokraterna, sier Kristersson på fredagens pressekonferanse.

Det var knyttet spenning til om Sverigedemokraterna ville godta en regjering der de selv ikke er med, men der Liberalerna deltar.

Høyrepartiene fikk et svært knapt flertall i Riksdagen, og den påtroppende statsministeren la også vekt på dette i sin innledning:

– Vi har respekt for at det finnes uro i landet vårt: om krigen, økonomien, og splittelsen og den harde tonen i politikken. Vi vil samle, ikke splitte, og forene, ikke dele. Det trengs en ny ånd i svensk politikk, sier Kristersson.

Flere nyheter: