reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Japans statsminister Shinzo Abe med ansiktsmaske i landets nasjonalforsamling fredag. Abes regjering erklærer krisetilstand i deler av landet. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix

Krisetilstand og enorm hjelpepakke på trappene i Japan

Japans statsminister Shinzo Abe opplyser at det skal erklæres krisetilstand i deler av landet på grunn av pandemien, og legger fram en enorm hjelpepakke.

Av NTB | 06.04.2020 11:47:20

Medisin og helse: Årsaken er at tallet på virussmittede har skutt i været i Tokyo og andre områder.

Abe opplyser at krisetilstanden kan tre i kraft allerede fra tirsdag. Den skal gjelde hovedstaden Tokyo og seks andre prefekturer. Regjeringen antyder at de ekstraordinære forholdene vil stå ved lag i omkring en måned.

Samtidig legger Abes regjering fram en krisepakke verdt 108.000 milliarder yen, en sum som tilsvarer over 10.000 milliarder kroner.

Mer enn 3.654 mennesker er bekreftet smittet og 85 har dødd, viser Worldometers oversikt.

De økonomiske krisetiltakene Abes regjering nå vil innføre, omfatter utbetalinger til husholdninger som trenger penger, og finansiell støtte for å beskytte bedrifter og arbeidsplasser.

Abe har varslet en pressekonferanse med detaljer om krisetiltakene på tirsdag.

Tokyos guvernør Yuriko Koike sier at pasienter med lettere symptomer skal flyttes fra sykehusene til hoteller og annen innkvartering for å gjøre plass til et ventet innrykk av alvorlig syke.

Den japanske regjeringen har vært under press for å gjøre mer for å håndtere koronakrisen i landet. Smittespredningen skjer ikke like raskt i Japan som i enkelte andre land, men tallet på nye smittede fortsetter å øke.

Statsministeren sier en arbeidsgruppe nedsatt av regjeringen har anbefalt å erklære krisetilstand, siden virusutbruddet er i rask utvikling i store byer, blant annet i Tokyo. Helsevesenet er under økende press, slik situasjonen også er i mange andre land.

(©NTB)

Flere nyheter: