Menu
En drosjesjåfør i en endeløs bensinkø i Sri Lankas hovedstad Colombo i forrige uke. Nå har myndighetene satt ned foten for det meste av drivstoffsalg i ukene framover. Foto: Eranga Jayawardena / AP / NTB

Kriserammede Sri Lanka stanser salg av drivstoff

Drivstofflagrene på Sri Lanka er nå så skrapet at myndighetene ser seg nødt til å stanse det meste av bensin og diesel i to uker.

Av NTB | 27.06.2022 22:01:07

Politikk: Landet er rammet av en dyp økonomisk krise, og det er det mangel både på drivstoff og andre typer varer. Akutt mangel på utenlands valuta gjør import vanskelig.

Stansen i salget av drivstoff ble innført mandag og skal vare i 14 dager. Kun helt nødvendige tjenester, som nødetater, skal få tilgang.

Lagrene av bensin og diesel er knapt nok til én dags forbruk, ifølge nyhetsbyrået AFP. Regjeringstalsperson Bandula Gunawardana oppfordrer privat sektor i landet til å la folk jobbe hjemmefra ettersom den offentlig transporten kommer til å stå stille.

– Vi beklager de ulempene det medfører, legger han til.

Den økonomiske situasjonen til Sri Lanka har er den verste i landets historie, som fikk uavhengighet fra Storbritannia i 1948.

Stansen i salget av drivstoff kommer bare én dag etter at regjeringen lovet å innføre et rasjoneringssystem.

I forrige uke stengte alle offentlige skoler, og statlige institusjoner har kun minimumsbemanning – i et forsøk på å redusere reising og spare drivstoff. Tiltaket skulle opprinnelig avsluttes i neste uke, men er nå forlenget til 10. juli.

Ifølge FN har fire av fem innbyggere i den sørasiatiske øystaten begynt å droppe måltider fordi de ikke har råd til mat.

(©NTB)

Flere nyheter: