reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
President Donald Trump sier regjeringen er nær ved å offentliggjøre detaljer i krisepakken til hardt rammede amerikanske flyselskap. Selskapet Delta Airlines har parkert noen av sine fly på en flyplass i Victorville i California. Foto: Mark J. Terrill / AP / NTB scanpix

Krisepakken til amerikansk luftfart snart landet

President Donald Trump sier regjeringen er nær ved å offentliggjøre detaljer i krisepakken til hardt rammede amerikanske flyselskap.

Av NTB | 10.04.2020 05:32:31

Økonomi og næringsliv: – Vi komme trolig til å komme med et forslag og flere detaljer over helga, sa Trump på den daglige pressekonferansen fra Det hvite hus torsdag ettermiddag.

– Flyselskapene har blir rammet veldig hardt som alle vet, og vi er i en posisjon der vi kan gi dem mye hjelp slik at de kan beholde sine ansatte og redde selskapene, sa Trump videre.

Den amerikanske krisepakken gir passasjerflyselskapene 25 milliarder dollar til lønninger, mens flyselskaper som driver med frakt får 4 milliarder. Selskap som leverer tjenester til flyselskapene får på sin side 3 milliarder, skriver CNBC.

Finansminister Steven Mnuchin bekrefter overfor kanalen at krisepakken til flyselskapene er den neste som rulles ut. Han legger vekt på at dette ikke er en redningspakke til selskapene.

– Målet vårt er å sikre at flyselskapene har nok likviditet til å beholde de ansatte, sier Mnuchin.

Finansdepartementet har fått 275 søknader om tilskudd til luftfarten. Det er ventet at de seks største flyselskapene i USA, American Airlines, United Airlines, Delta Air Lines, Southwest Airlines, JetBlue Airways og Alaska Airlines, får 90 prosent av pakken, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

(©NTB)

Flere nyheter: